Hoppfilmer.

80 cm och bajspaus.



90 cm, mellanhoppet blev bäst.


Hoppbilder.

Jag har printScreenat lite bilder från filmerna:


80cm:


högt över :)

90cm:




Här hängde jag inte riktigt med.


Tunna:



Filmerna kommer strax :)

Rekord!

Hoppade idag, Hoppade över tunnorna, och oxer. Han har blivit så duktig så :)
Byter galopp över hinder kan han också :)
Oxern låg på 80cm, jag trodde den låg på 70.
Sen höjde vi så då trodde jag de va 80, men de va 90cm!! :O
Hoppade några gånger. Ibland klara han, ibland slog han i och ibland rev han.
Men han har aldrig hoppat så högt med ryttare på.

Jag är stolt som tuppen :D


Dagens hinder.

Pappa filmade några hopp också. håller på att lägga ut på youtube nu.
Ska försöka lägga in de här sen också så får ni se :)

Mina inköp hos hööks.



Ridbyxor: 479kr
Strumpor: 69kr
Blommiga strumpor: 49kr
2pack Stövelstrumpor: 99kr
Handskar: 119kr
Grimma: 79kr
4pack transportskydd: 160kr

Mamma köpte jackan på rea, ca 300kr.



Ridpass Söndag.

Igår red jag när vi kom hem från Valbo, Ikea och hööks.
Red i paddocken. gick fint.
Man kan säga att jag red hoppbana utan hinder och bommar.
Tränade på svängar i galopp och min blick.
Tyckte det gick bra trots att han inte blivit riden sen i måndags..

Ska visa vad jag köpt också i nästa inlägg.

Skoning - resultatet

Ja, två dagar efter skoning:


Jag skulle kunna verka av mycket mer man jag är lite feg av mig.
Annars är jag ganska nöjd med resultaten, Godkänt!


Hööks.



Imorgon ska jag till Valbo på hööks :D
är i stort behov av ridbyxor då det är hål i alla mina.
Ett bett vill jag också ha, och ny lite vårigare grimma till newton.
Nya Transportskydd, då 2 av 4 gått sönder.
Fleecefodrat Regntäcke skulle behövas,
Och skorna, jag bara älskar dom!


Omskodd fram.

Jaha, i onsdags Tömkörde jag newton i volten. använde mig av bommar och cavaletti också. Gick exemplariskt och newton var jätteduktig!

Tordags, vilodag, men newton tappade en sko i hagen.

Letade efter skon i säkert 1 timme på fredagen men hitta den inte, han har ju en hage på ca 80x150 m.. men jag longerade newton lite innan ingång för kvällen. Satte upp ett kryss han fick hoppa. Jätteduktig.

Idag hittade pappa skon i hagen. Och så var vi i hagen hos han ett tag och var sällskap och mockade lite skit. Newton tyckte det var kul med sällskap och var med oss hela tiden och var nyfiken. Sen skodde jag honom fram, verkade och slog på skorna.. Newton var snäll och duktig och resultatet blev godkänt. :)


Tömkörning i vintras

Sadel.

Har en sadel hemma på prov, den är jätteskön och snygg färg.
Tror den passar Newton också. Jag är ingen expert men jag vet ju några riktlinjer.
Frågan är om jag ska köpa den, måste nog bestämma mig nu..
Det är en Jacson - Santa Cruz
Här är sadeln:


Winningmood.

Tittade på världscuppen finalen härom dagen.
Fyfan vilken fin häst Luciana Diniz tävlar.
Verkligen en Emma-häst. Skimmel och lite kraftigare variant, jättefint huvud.
Hittade ingen bild som visar hur snygg hästen egentligen är.
Jag blev iaf lite kär :)
Snyggingen:

Winningmood

Veckan.

haft ett break igen, jag är för lat för att skriva i bloggen. SKa se om jag kommer ihåg vad vi gjort...


Onsdag: Tänkte rida ut, men jag kände att newton var fjantig och tittade på saker, plus att de blåste, så jag kom bort till ängen och red där, för jag ville inte över stora vägen idag. Newton var spänd och lite utr fokus, så jag jobbade mest där med att lösgöra honom och få honom mer stabil och lugn och att lyssna på mig.

Torsdag: Vilat

Fredag: Hoppdressyr Red i paddocken, utan bommar och sånt. Tränade på explosiviteten i galoppen. Det blev alltså mycket galopp, mycket lätt sits och enkla byten. Alltså jag galopperade snett igenom, saktade av till trav och direkt en ny galoppfattning. Gick super. Bara nått enstaka travsteg.

Lördag: Var meningen att jag skulle till älvdalen och tävla, var anmäld och allt, men vi hade ingen bil hemma och knappt chafför. Så jag fick stryka tyvärr. Det som var så bra tävling för oss, 60 cm.. Men jag hoppade hemma iaf. Hade studs på volt med cavaletti och Gjorde en kombination, Först ett räcke på ca 55 cm, sen 2 - 3 galoppsprång sen Räcke på ca 65cm. Gick bättre i början, Han hade en bra arbetsgalopp, men inte så ökande. sen slakna han ur och blev flack och sprang bredvid hindret och så.. Blev ju mycket galopp och så.

Söndag: Red bredvid åkern på gräset, mest lulla runt. Han var inte så jättetaggad. Sen red jag lite i paddocken, släppte stigbyglarna och red dressyr. Han gick jättefint då. Ökade fint på diagonalen och lyssnade bra. Fin dressyrponny :)

Måndag: Skrittur i skogen, sen red jag dressyr i paddocken igen, för han var så duktig dagen innan. galopperade på små volter och stora.

Tisdag: Frihetsdressyr, Horsemanship. Jobbade från marken, hade en tunna liggandes som han skulle sparka på så den rullade fram, gick sådär. Sen skulle jag flytta honom åt sidan så han gick med tunnan under sig, gick bra åt ena hållet, men inmte de andra, då blev han sur. Sen lärde jag honom att stegra. Vet egentligen inte hur det kom sig. Jag hoppade och sa UPP medans jag petade med två spön på varsin sida om bringan. Tillslut hoppade han med frambenen lite lätt och jag berömde, sen fortsatte vi och de blev lite högre. Gjorde de säkert 20 gånger, så jag tror han kan de :D även om man får träna på att göra de högre och högre sen.
Sen hoppade jag upp på honom och red barbacka, Efter träningen från marken så var han känslig och lyhörd. Flyttade jättefint för skänkel. Och jag använde inte spö vid ridningen.
Och så vill jag påpeka att jag hade INGET GODIS idag. Berömde mer rösten och att klappa om honom.



Bild från September när vi tränade frihetsdressyr.


Lortgrisen

Rullning








Kraftsa, Rulla, Skaka

Hoppat oxer.

Igår blev det lite ändrade planer på hela dagen pga privat händelse. Så jag longerade newton en snabbis bara.

Idag blev jag hemma från praktiken och jag kom på att jag aldrig hoppat en oxer med newton, så jag byggde upp en oxer på typ 65cm och la fram några bommar och småhinder. Men newton var himla trött idag, han låg ner i hagen och solade sig när jag kom, och han blev svettig jättefort när jag red i solen. Men jag galopperade mycket. Trotts att han var loj och slak så var han ganska duktig Han hoppade fint iaf och rev bara i slutet. Men jag tyckte det var bra kämpat av honom ändå.

Kom på nu i efterhand att han kanske hade lite feber eftersom han var trött och blev svettig fort. Får kolla imorgon hur han mår.

Ser ut som jag blir hemma imorgon med.


inte från idag!

Bildbomb

Det var så fint väder nu ikväll så jag gick till newton och fotade lite :)


orkar inte lägga upp fler bilder nu, kommer mera imorgon. Godnatt!


Caprilli-tävling

Idag har jag och newton varit på Tävling, en klubbtävling på 50cm caprillibana. Kombinerad hopp och dressyr.
 Gjorde det mest för socialträning för hästen.
När vi kom dit så skulle jag ställa in honom i en box. då drar han ut och jag tappar, så han springer lös. men fick tag på honom ganska snabbt som tur var. Sen var det bara att gå banan och sen rida.
Gick bra att rida i ridhuset tillsammans med alla andra hästar (det var bara 6 st tävlande). Applåderna tyckte newton var lite konstigt. men vänjde sig efter ett tag. Var inte speciellt taggad på att rida ifrån dom andra hästarna. Men det gick iaf. Så jag tyckte han skötte sig helt okej.
Sen var det våran tur. Halten i fyrkanten efter cavalettin blev lite sen, och så vägrade han på första hindret, men hoppade när jag morrade lite, utan att vi behövde ta ny sats, fast vi rev då istället, men bra att han hoppade iaf.
 Och jag tänkte att jag skulle komma sist, men vi kom TVÅA, tro det eller ej! Men det är sant, fast jagt vet inte hur dom räknade men ändå. Jättenöjd över att han gick runt banan bara. Vi fick tillochmed rosett, blå rosett. Fast den var jätteläskig så den ville han inte alls ha på sig. Hoppade runt som fan när dom kom med den.


Banan:
1 - Cavaletti i trav, lila, sen halt direkt efter i rutan
2 - Volt vid c och hoppa gröna hindret i galopp
3 - Trav och slalom mellan röda konerna
4 - skritt gula "tunneln"
5 - in i lila rutan och göra vändning tillbaka
6 - Galopp och volt vid C över gröna hindret från andra hållet
7 - blåa hindret.


Pappa kan inte kameran så bra:

haha

Ny Ryttare.

Igår fick min granne Isabelle rida, har aldrig sett henne rida faktiskt. Men hon är ju duktig :) Funka bra tillsammans med Newton också! Jag höll lektion i simbassängen (paddocken) och han lyssnade bra på henne. Jätteduktiga :) Bra för newton att nån annan rider också!

Tänkte ta med kameran, men glömde den..

Långritt med sällskap

Igår Longerade jag en snabbis innan kvällsmaten.

Idag har vi transporttränat igen, gick bra tillslut, haha.

Nu på eftermiddan/kvällen har jag och lotta ridit ut, red i nästan 2 timmar. Hon hade Taktur idag, och newton har aldrig varit ute med honom förut, men det gick så bra så. Blev dock mest skritt och lite trav. dåligt underlag, gegg och vatten mest. Red även genom byn där jag och newton aldrig varit förut. Gick kanoners, inget som han var rädd för, massa hus och trånga byvägar. En gång inne i skogen bockade newton jättehögt så jag nästan flög av, men det var nog mer gjädjeskutt. Tur att jag höll mig kvar iaf. Annars är jag nöjd över newton idag! Han har skött sig bra :) Och vi hade trevligt med Lotta och Taktur!


Taktur skrattar

Lånade Lottas bild, älskar´en!

Hoppning

Igår hoppade vi hemma :)
Gick jättebra, och newton var sååå duktig, Vi hoppade kanske 20 gånger, och rev typ 3.
Han börjar lära sig att man måsta lyfta på benen och hoppa nu. Och de känns som han börjar lära sig avstånd lite bättre också. Jag hade ställt upp 2 hinder på 60 cm och en cavaletti att trava över. Sen höjde pappa ett hinder till 70cm, så vi hoppade de typ 3 gånger också, men då var newton trött, men han klarade det fint iaf :)

Jag vet att min stil inte är den bästa efter att inte hoppat på 2 år och jag tar inga lektioner heller typ. Jag saknar hoppningen. Och ser ni hur jag lyfter över newton?

Jag är jättenöjd!


60cm:





70cm:



Sen lasttränade vi, Gick jättebra, följde mig tillslut som en solfjäder när jag backa och gick frammåt inne i trtansporten. Men jag fick ju kämpa och träna lite innan, att typ tvångsbacka honom och vara bestämd. Men det gav resultat och jag kunde lasta honom själv, utan godis och mat att locka med, fick honom att stå kvar utan att binda fast honom, och jag kunde gå bak och sätta för bommen, 2 gånger fixade jag själv, om pappa hade haft för bommen, så hade de gått direkt. Jätteduktig, men vi ska träna mer. En gång är ingen gång.


pic.

Dax att gå in för natten.


Hade sällskap av rådjuren.

Hööks och Arnold

Nyheter på hööks!
I färgkombinationerna blått, rött och vitt.
Snyggt! Finns Lindor, skydd, täcken, grimma och shabrak.
Shabraket tyckte jag var riktigt snyggt, för bara 179 kr!!


Vet ni vem det här är då?? ARNOLD Assarsson
Jag har tränat för han en gång i Mora,
när han var tillsammans med Louise Haaga.
Hon kommer ju från Mora :)
Jag kan ju säga att Arnold är en riktigt rolig skåning!


Bilder

Lite gamla vinterbilder gtån sportlovet, när jag provade Santa cruz-sadeln.

Hej!

Nej jag har inte varit på semester, bara från bloggen!

Tisdag: Vila
Onsdag: Longering
Torsdag: Vila
Fredag: Markarbete
Lördag: Markarbete kombinationshoppning
Söndag: Värmde upp i skogen, sen hoppade jag ett hinder på 50cm på banan flera gånger, gick bättre och bättre, för i början ville han inte ens fatta galopp på banan.
Måndag, idag: Uteritt, promenad med mamma och Hunden. Skritt ca 1 timme, sen lite trav på banan.


Nu är hela paddocken ren från snö!!

RSS 2.0