bloggkoll.

Nu har jag lagt in en liten liten länk till bloglovin längst ner på sidan här.

Vill du ha koll på de bloggar du läser?
Följ min blogg via bloglovin, eller bloggkoll som det också heter. Där kan du hålla koll på de bloggar du besöker, så fort någon har uppdaterats. Jättebra enligt mig. Så bli medlem och bevaka de bloggar du läser.
www.bloggkoll.se

Friend.

...fast newton är också min vän :) <3


kompisar och häst.

Tänkte att jag skulle göra något mer med newton idag, på kvällen, men jag följde med några kompisar och badade istället.  Han fick iallafall vara ute till nio, det är ju så fint, han skulle kunna vara ute längre, men dom andra hästarna hade gått in för länge sen. Han skulle haft sig en kompis, om jag hade råd och tid hade jag köpt en till polle.

Man får inte glömma sina vänner för att man har häst, och inte hästen för att man har vänner.

Liten skogstur.

Red idag på morgonen, eller ja, vid halv 11 kanske, innan det blev för varmt. Red en timme, gick väl sådär i paddocken, vägrade verkligen gå ibland, så vi tog en runda i skogen, fast mamma h¨ållde i honom i grimskaft medans jag red. inte för att han springer iväg, utan för att han bockade av mig senast, och jag vet inte varför, om det bara var dumheter, eller om han blev rädd. Det enda han blev rädd för var en katt som hoppade iväg framför honom. Men Newton blev bara brott, hoppade till lite sen va de inge mer med det. Vi travade lite på grusvägen också, ock på hemvägen ville han trava hem. Men vi gick in i paddocken igen bara för han inte ska få som han vill, travade några volter och raksträckor sedan fick det vara bra. Måste vara mer i skogen nu. lite drygt bara att man måste gå över stor väg eller under tunnel för att ta sig till större skog.
Han var alldeles svettig under sadeln så jag blötte en svamp och gick mot honom för att blöta honom lite, men jävlar vad rädd han blev. så han fick lukta på svampen länge, sen fick jag torka lite men han var fortfarande rädd. Men bara när svampen var blöt, antagligen för det droppade vatten. Så vi måste träna med vatten så man kan bada och duscha honom. Bara han är med på vad som händer så brukar det gå ganska bra.

Han rullade sig i sanden direkt när han kom till hagen :)

Stall ljuva stall.

Nu är jag hemma, eller ja, vi kom till malung igår, men jag fick ingen stjuts hem till mora förens imorse. Skönt att vara hemma ändå, fast vi har haft det bra och roligt i göteborg, massa bra band. Kändes så skönt att få komma till Newton och stallet igen. Trivs så bra hos hästarna, i stallet. Han har inte blivit borstad på dessa dagar och han tyckte det var skönt att få bli bortad faktiskt, han älskar när han tari hårt och gnuggar på manken. han står och "kliar tillbax" i luften :) Sedan lekte vi lite från marken i paddocken, han var faktiskt riktigt trevlig, fast det v ar så varmt där i solen så vi tog en promenad i skogen, vi gick hem till mig för första gången å han fick äta lite på gräsmattan :)
Jag trodde han skulle vara bångstyrig nu när han fått vila, men nej då, bra de.

Semester.

Red idag, jag väl sådär, det var varmt och han ville inte gå fram ibland, när han tyckte att det var nog. Men vi trava lite iallfall. nu ska jag åka på festival i göteborg (metaltown) Så han kommer stå i två dagar nu. Lite semester, hehe. Fast egentligen borde vi hålle på mer, men jag måste väl få göra nått kul också, det här kanske blir det enda grejjen jag kommer göra på hela sommaren så. Hörs på söndag eller nått, tjo!

PPP - Promenad, Paraflax och Pressenning.

På förmiddagen tog vi en promenad i skogen där an aldrig någonsin gått i närheten av. Var en ganska bra häst-stig för att komma någonstans. gick jättebra att gå med honom, blev inte rädd eller nått, gick in i mig ibland bara. fast just ja, han blev rädd för några som cyklade typ 200 meter bort. men han hoppade bara till och halka lite på asvalten sen va de inge mer med det. När vi kom hem och släppt in honom i hagen igen blev han som galen och galopperade runt som en galning och hoppade runt. Typ sm en häst som precis blivit utsläppt på bete, haha, tokhäst :)
På kvällen följde linnea med till stallet och vi tränade lite från marken, lite läskiga saker, pressenning och paraply. pressenningen var fortfarande inge problem, men paraplyt var lite spännande, fast dom andra hästarna i hagen blev rädd för det och sprang som tokar, och då ble newton också rädd bara för det. Det är ju trots allt flyktdjur, blir en häst rädd blir alla det. Men han blev inte tokig iallafall, vi får öva mer på paraply.

linnea tog lite bilder, enjoy :)








Dåligt.

Tycker att ni har blivit dålig på kommentarer nu :(

skriv vafan som helst, vad du tycker, tips, kritik...

Lyft.

Red på förmiddagen idag, gick hur bra som helst till en början, hade inte ens spö! Hade lite bommar med idag, det var länge sen. Gick bra tills han kom på att jag inte hade något spö och där tog det stopp. Men jag fixa spö och vi kunde fortsätta, fast med en lite mer krångligare Newton. Lyfte ändå ganska bra på benen över bommarna på både rakt och böjt spår i både skritt och trav. Solen låg på och han blev faktiskt lite svettig under sadelgjorden.
Tog med kameran, skulle ta kort, men kameran dog innan jag tagit första kortet. Så nu åker kameran på laddning.

tja!

Vem tränar vem?

Var till stallet igår igen, alltså andra gången, sprang lite med honom i paddocken. Lite arbete från marken, fast det var nog mest jag som fick ett träningspass, solen låg på och det var varmt, ibland gick han inte fram och ville inte trava, så jag fick lirka fram honom tills han trava. Men det gick hyffsat bra iallafall. Och jag tog med kameran, men glömde ta kort,

shame on me.

Fan.

Kul att jag precis skrev ett inlägg och det försvann, KUL JÄVLA JUL!

jaja jag börjar om från början.

Tröstande promenad.

Blev så jävla arg idag på grund av en sak så jag gick till stallet, jag grät av ilska. Och när jag kommer till stallet så gnäggar Newton på mig och galloperar mot mig, åh jag vart så lycklig, att djur kan göra en så glad. Han fick mig att gråta ännu mer, och jag var så glad att ha honom. Jag mockade, lyssnade på radio och sedan borstade jag hästen och gosade, fyfan va djur får en att slappna av, att må bra. Idag var det Newton som tog hand om mig när jag var ledsen och arg. Jag tror djur känner av när man är ledsen, dom blir liksom så tröstande. <3

Sedan tog vi en promenad i skogen, lite träning i terrängen, små upp och nerförsbackar. Gick jättebra och han blev inte rädd för något.

Sedan mockade jag ur bajs från hagen och paddocken. Liksom för att göra det lite trevligare, och för att motverka mask och skit. Tre överfulla kärror blev det. Sen börja det regna så jag hann inte ta bort alla pinnar och kvistar.


Får se om det kanske blir ett till litet pass idag, om jag hinner och har lust. Så kanske kameran åker med.


sorry.

Nu har jag inte skrivit på ett tag, dumt, ni har säkert saknat oss ;)
Midsommar, så det har varit fullt upp. Men det klagar jag inte på.
Det här är vad vi gjort:
Fredag: Midsommar, hästen vägrade komma i hagen. Tillslut longerade vi, gick åt helvette, och jag blev stressad på grund av att vi skulle käka hos linnea. När jag tillslut fick honom att trava la jag ner och sluta, på grund av att jag inte hade tid mer, men vi slutade iallafall med att han trava, good. Egentligen skulle vi behövt upprepa några gånger men.
Lördag: Tömkörde honom, då det var ett tag sen vi tömkörde sist, men det blev ett kort ganska lugnt pass.
Söndag: Idag, gick bra att hämta honom i hagen och allt, sen red vi, gick bra, travade på ganska bra, fast det gick bättre sist vi red, men nu sparka han inte alls lika mycket när jag piska på. Fast i slutet kom det lite folk och titta och dom andra hästarna gick in, så då ville han inge mer, men jag var envis och vi fortsatte tills han glömde bort dom andra hästarna, då sluta vi. tumme upp.

Ska försöka ta med kameran till stallet imorgon.
Återstår att se vad vi hittar på imorgon :)

Framåt.

Red idag. Tänkte att jag skulle minska på skritten och börja trava så fort som möjligt, vilket vi gjorde och han började trava direkt jag sa åt honom typ varje gång. ASBRA! Började trava på alla olika ställen, även bortfrån utgången! Travade på volt och hit å dit. En gång vägra han, och jag piska på lite, och han börja bocka och sparka bakut tills jag flög av, fast jag kämpade inte direkt för att sitta kvar utan jag ramla nästan av med flit. Landade mjukt och hoppa upp igen och fortsatte ett tag till. Och vi blev färdiga precis innan regnet :)
Han började trava en gång utan att jag bad honom också, vilket jag ser som positivt, att han va lite frammåt. Bättre de än å stanna liksom.

Duktig hest.

pratglad.

Finns det nå härligare än när ens häst kommer springandes och gnäggandes till en i hagen när man går förbi den påväg till stallet? :)
 Eller när man kommer in i stallet på morgonen och han gnäggar såfort man kommer in, som att han säger godmorgon, fast egentligen äre kanske; jag är hungrig :P

Mysigt med en pratglad ponny :) <3

Gårdagens.

Hann inte skriva igår, så jag gör det nu. Hursomhelst så kom Vicky igår, jag borstade honom innan och han verkligen tyckte det var mysigt och skönt :) Sen kom Vicky, klädde på han grejjerna och gick ut och longerade honom, hon var väldigt bestämd på han och han sparka, bocka och ibland attackerade mot henne/spöt. Men tillslut gav han sig och travade på som bara den, ville vända ibland då han har lättare för höger varv. Och i höger varv fick hon även honom att galloppera, flera gånger på kommando. Jag tittade på och var överlycklig. Han gav sig verkligen tillslut och var jätteduktig, Fan va bra! Han fick sig en läxa. Jag är nog lite för mesig ibland. Asbra var det! Nästa vecka kanske hon kommer hit med Carismo så ska vi rida, så carismo får vara lite draghjälp i ridningen. 



 Vicky och Carismo

Hästnäring.

Just ja, var på föreläsning om hästnäring i mora igår. För hästmänniskor som var intresserade av att vara med och få Mora till en bättre hästby. Vi diskuterade lite vad vi ville ha och göra. Det ska alltså ordnas en förening som ska ordna med det här, kanske blir jag med i den föreningen sen.

Rida skritt i evighet.

Tog ett tag innan jag fick tag på honom idag när vi skulle träna, fast jag har ju blivit feg också eftersom han kan sparka. Kändes som han bara retades, stog och kliade sig mot träd i evigheter. Men tillslut gick det. Ridning på schemat idag, vi fortsatte med att göra halter och halvhalter, hållde även i honom rejält idag och drev fram honom, så han gick faktskt någorlunda på tygel, i skritt alltså. Traven ville knappt visa sig idag, fick fram honom ett par gånger bara, vrångballe. Han var inte så speciellt duktig idag , eller krånglade så fort det började gå bra, så vi red länge idag, minst en timme. Vi jobbade mycket på volt. Fick honom att backa på min beordran också. Imorgon kommer Vicky! Hoppas det ger några framsteg eller tips.


bild från idag, latmasken och jag.

Attackerande häst.

Idag har det varit uppehåll från regn och jag longerade honom idag igen, tänkte att han kanske hade överskottsenergi eftersom han har stått i två dagar. Han kunde iallfall inte stå still när man borsta han, och han liksom var bufflig. Så jag borstade extra länge bara för det. Sen när jag skulle få honom i trav på volten så sparka han mot spöt eller attackerade mot mig, varenda gång. Jävla skithäst, fan vad förbannad jag blev. Sedan gav jag upp spöet och sprang med honom runt, vilket gick bra. Då börja han trava direkt, varje gång, och jag kunde tillslut bara gå i en liten cirkel i mitten, medans han travade runt mig på volt. Han fick trava ganska mycket idag, mer än vanligt (och jag med) tänkte så han skulle få springa ur sig lite. Och varje gång man säger att han ska sakta av (wow, som jag kör med) så gnäggar han lite försiktigt, haha, någon som vet varför? han gör samma när jag sitter upp och av honom i ridningen.
Sen efter så var han jättelugn att borsta.
Tur att det slutar bra iallafall. Det är nog det viktigaste. Men han ska fan inte attackera mot mig för att jag har spö och föser honom med.



På onsdag kommer nog Vicky och hjälper mig, vi ska börja med longeringen. Vicky är min gamla ridlärare i dressyr. Skönt att få lite hjälp och tips. Vi behöver det. Hoppas hon kan hjälpa mig och Newton bara :P

Pessoabett.



Så funkar pessoabettet:
http://hastpassion.blogg.se/2009/april/varfor-du-aldrig-mer-vill-rida-pa-pessoabett.html

Bra förklaring, man får det liksom förklarat för sig varför pessoabettet inte är bra.
Förut trodde jag pessoabett var bra, men sen har man hört att det inte är det, och nu har jag verkligen fått det förklarat för mig, det tackar jag för.
Jag kommer ihåg att vi hade pessoabett på medusa förut. Men jag var ju bara medryttare och jag förstod inte innebörden med bettet. Jag red på bara. Men hon gick ju bra på det bettet faktiskt, men det gjorde hon med vanligt bett ochså, hon kunde bara bli lite stark ibland, helst i skogen.



Det regnar och regnar.

Skitväder idag med, och det blev så sent innan vi kom hem från morfar, så det blev vilodag igen, fan! Nu får vädret bli bra! Inte ett enda jävla uppehåll från regn på 2 dygn. 
När jag kom ikväll stog han under träden i "vinterhagen", fast det var öppet till ängen. Stackarn.
Jaja, det är kul att ha häst ändå, fast det är dåligt väder :) När jag tog in han kratsade jag hovarna och borstade honom lite och gnuggade den våta halsen med hö. Så han skulle torka och få upp värmen. Det är ett bra tips faktiskt, gnugga med hö eller halm på pälsen för att torka och massera hästarna. Vi pussades lite i stallet också innan han gick in till sig. Och när han kom in i boxen la han sig ner i spånet snabbt och sen upp igen, han skulle nog rulla sig för att torka sig, men hann inte förens jag kom med maten.
Annars är det mysigt att vara inne i stallet när det regnar, det smattrar på taket :)
Men nu får det vara nog med regn, det är lerigt och halt i hagen, det är deprimerande, det är kallt och vi kan inte jobba :(


Tårta.

Idag fyller Newton fem år, och jag bjöd på hästtårta. HAHA. Knäckebröd som botten, riven morot istället för grädde, Knäckebröd som överdel och äpple istället för jordgubbar, haha. Fast han tyckte inte att riven morot var nå gott, trodde de skulle vara smaskens, men nej. Som jag kämpat att riva morot och sen duger de inte :P haha.
När jag kom sjöng jag; ja må han leva... och när jag sjungit klart så snägga han, gofisen :) Vad töntig jag är va? ger tårta och sjunger för en häst :)



Newton måste haft en tråkig födelsedag, det har regnat precis hela dagen, haft täcke hela dagen, riven morot på tårtan var inge gott och dom andra hästarna ska tydligen vara ute inatt :( Fast han fattar inte att han fyller år antagligen.

På grund av det sämsta vädret tyckte jag att det inte var någon idé att träna, ingen av oss skulle tycka det var kul, och vi skulle bara blivit blöta, så det fick bli vilodag, igen. Men det hade nog inte newton något emot kanske, fast vi skulle behövat fortsätta egentligen.

Han tycker det är lite obehagligt när man drar av täcket har jag märkt.


Hurra hurra hurra för Newton!

Det vankas födelsedag.

Longering idag igen,  gick typ lika bra som förra gången, fast lite längre pass, mera trav. Gjorde det på morgonen, sen fick han beta länge idag, sex timmar, så han fick ingen lunchpåse. imorgon fyller busen 5 år :)

Ny kompis.

Igår var det vilodag, fast på eftermiddagen kom Lotta med sin snygga islänning Taktur. Vi släppte ihop dom, och dom blev kompisar typ direkt, blev mindre slagsmål än jag trodde. Dom bara skrek lite på varandra när dom lukta varandra på snopparna, haha. Sen sprang dom runt lite i sommarhagen och sen betade dom tillsammans, och Newton var så stolt och glad att få ha en kompis :) Han travade runt Taktur, med svansen rakt upp , och det såg ut som han sa: Det är min kompis, till dom andra hästarna :) Mina bilder blev inge bra, så jag väntar på att få dom som Lotta tog, med en bättre kamera. Så jag slänger in bilder på dom en annan dag.

longering.

Tänkte att jag skulle prova på longering idag igen, som inte funkat så bra annars, då han inte går ifrån mig utan står vid mig bara, men idag fick jag honom att gå runt mig i volt, hade longering/tömgjorden och spände in honom, fast väldigt löst, så han inte skulle känna sig för "fri". Gick jättebra i båda varv och jag fick honom även att trava när jag sa till, flera gånger. En gång när jag smackade på och viftade lite på spöt blev han lite grinig och attackerade mot mig, mest för att skrämma mig tror jag, men jag tog spöt framför honom, och röt i åt honom. Han backade och travade frammåt. Jag vann! Han lyckades inte skrämma mig. Sedan travade han några korta sträckor på volten, sen fick det vara bra. Eftersom jag aldrig fått honom bort från mig förut och gå runt mig och att han dessutom travade när jag bad honom. Små framsteg varje dag, men ibland känns dom så himla stora :) Hipp hipp hurra!

Sedan fick han gå i beteshage ett par timmar, och jag trodde det skulle bli svårt fånga honom, men nej, gick bara fram och knipsa fast honom, brabra!

Duktig hest idag, och imorgon kommer Lotta med sin häst Taktur, så ska dom få leka i hagen lite, hoppas att dom leker iallafall, och inte slåss. :)


Halt.

Idag red vi igen, på förmiddagen, kom på en sak jag tänkte prova, att gå och göra halter hela tiden, för då är det jag som bestämmer när vi ska stanna, och inte han, så vi skrittade, haltade och gick fram igen och sådär höll vi på, och det var alltid jag som stannade honom, inte han som stannade sig själv, och vi kom frammåt lika lätt som vi kunde göra halt, så det gick asbra verkligen! Han fick verkligen lyssna på mig mest hela tiden, hade spö också, som jag petade på honom med när han var tveksam på att gå frammåt igen. Så det gick asbra idag, fick även till trav flera gånger, men jag tog bara korta sträckor, så han inte hann sakta av, utan att det var jag som gjorde det. Riktigt bra gick det verkligen, och jag är glad! Sedan hoppade jag av och gick med honom i skogen en liten vända, gick bra det med. Sedan tog jag in honom i stallet och "klädde av" honom (kan misstolkas xD haha)  Sprang sedan ut i hagen och öppnade till sommarhagen när han inte såg, mamma var i stallet hos honom, men han blev orolig när jag gick, gnäggade efter mig och så, fast mamma var där! Han kanske vet att det är jag som skulle ta ut han, så han trodde jag glömde honom :P haha. När han gick ut sen fatta han inte att det va öppet, så jag fick visa han, jag trodde han skulle springa av lycka på ängen, men nej, två travsteg sen börja käka bara, tråkmåns :P Han fick bara vara där ett par timmar, och det vär lättare än jag trodde att få in honom i vanliga hagen :)
Gud vad dålig jag är på svenska, gör bara kommatecken aldrig punkter typ. fy! Äsch, Newton var duktig idag iallfall :)

                           

Newton i sommarhagen  :)
Han vill ha en hagkompis :(
kass bild men kameran är paj!

Prassel.

Idag när jag gick till stallet hittade jag en fågelunge som inte kunde flyga, så jag beslutade mig för att döda den, så den slapp lida ända tills den belv uppäten. Tog en pinna och slog ihjäl den, ibland måste man, hellre det än att den skulle lida! Kanske låter lite hemskt men, är man uppvuxen med en pappa som jägare så kan man.

Massa ungar som kom till stallet och fråga ut mig om de fick borsta, leda newton och så vidare, men nej, de får dom inte, de har inte en chans när han drar ner huvet och ska käka gräs, plus att han testar nya människor och kan kicka när man borstar ibland. När jag gick in i hagen med tränset för att hämta honom hade de andra hästarna gått in, och han var hungrig och ungarna var runtikring, och han tror att jag ska ta in honom men jag kommer med tränset, och han förstår att vi ska arbeta, så han kickar mot mig och jag får hoven på armen. Har en rejäl bula nu. Men jag förstår honom, även om han inte ska göra så. Men det är samma sak som han säger, nej jag vill inte arbeta, jag är hungrig. Egentligen vill han inte göra illa mig, utan det är bara hästens sätt att kommunicera. Jag blev sur och bad ungarna gå hem för att dom störde, och då var det inga problem.
Hursomhelst, vi tränade lite mentalt idag, på banan, hade lagt ut presenning, en gummimatta, lite färglada bommar. I början var det lite läskigt, men han fick först lukta på den lilla gummimattan, och han skulle smaka på den och bet tag i den och viftade runt den, haha. Sen gick vi över den och på den. Inga problem :) Sedan luktade vi även på presenningen, och han provsmakade även denna, bet tag och drog, så hela presenningen rörde sig, då blev han räd och hoppade bakåt, men nyfiken som han är gick han fram direkt och smakade igen och viftade runt. Sedan gick vi över den utan några som helst problem, prassel prassel. Jag lyfte även presenningen och klappade honom med gick hur bra som helst, och la de över ryggen på honom. Han är cool i psyket min häst iallfall. Han gick även rakt över presenningen när den var ihopknöcklad som en stor stor boll, jag tror han tyckte de va lite kul iallfall :)
Bommarna då, brydde sig ingenting om dom, går över dom som ingenting och slår i dom, vilket han inte ska kanske, haha. Gjorde ett minikryss också som vi skrittade över, vem lyfter inte på benen och river hindret? Jo newton! Verkar inte bli nån hopphäst inte :P

Stopp.

Idag var det ridning på schemat, vilket gick ganska bra i början, lunkade på bra, och ganska länge utan att stanna, fick även till en travbit, tills han stannade av sig själv, utan min tillåtelse! Och då började det, när man ska försöka få fram han igen så går det inte. Han bara står där, medans jag kämpar på. tillslut skrittar han väl frammåt igen, men så fort man försöker driva frammåt och säger: Traaava, eller smackar, så stannar han, som att han bara ska jävlas och ska protestera, sen nonchalerar han mig helt och hållet när jag försöker få fram honom igen. Men när han väl skrittade fram igen så fortsatte vi bara i skritt, gick på stora volten flera varv i båda håll utan att han stanna, så då var han ganska duktig iallafall och jag kände att vi kunde sluta vårat ridpass någorlunda bra.

Hur gör man, jag vet att det är ett typiskt unghäst-beteende, men hur gör man? Någon som vet / har tips?


Efter 50 år tillbaka bakom tömmarna.

Idag har Sten-håkan (hyresvärden) fixat med att byta ställe på öppningen till sommarhagen, så snart snart ska han få gå ut på dom gröna ängarna :)
Mormor och morfar var med till stallet idag och skulle ta kort på hästen, och morfar fick prova tömköra, han är väl lite av en gammal hästkarl. Han tyckte nog det var kul att få hålla en häst i tömmarna igen, det var 50 år sedan sist. Det kommer han leva på riktigt länge nu :)
Jag tömkörde såklart också, gick bra idag med. Tror han tycker det är lite kul faktiskt, men imorgon blir det nog ridning.

Variation är viktigt, helst på en unghäst, och små framsteg varje dag!

Nu ska jag gå och ta in honom, mitt lilla skogstroll!
Min häst får nämligen vara ute så mycket som möjligt, och det är ju faktiskt lördag ;)

Tömkörning

Vännen min har inte gjort något på 2 dagar nu, men idag kände jag mig ganska pigg och orkade tömköra honom, för andra gången, och han är så duktig, vi gick över bommar på rakt spår och på böjt spår, sedan fick jag honom att gå i cirkel runt mig. jag som inte ens kan longera honom för att han inte fattar, men med tömmarna fixade vi det, så det är bara att bygga vidare på longeringen :) Det går så himla bra att tömköra, tror nästan att den blir en körhäst av honom, jag som trodde det skulle bli en hopp ponny. hehe, nej min häst ska bli bra på allt :) Har ett mål med att han ska dra mig till balen nästa år :D Skulle vart skitkul :)
Ibland  kan han allt vara duktig hästen min, stannade inte en enda gång i paddocken, annars när man rider så stannar han och vägrar gå frammåt, hur jag än skänklar på och bankar på honom så bryr han sig inte, nonchalerar mig totalt. Det är väl nån typisk unghäst grejj. typ:  vill int, kan int, ska int, fattar int.



Men puss på honom idag :)
Sen fick han käka gräs inne i "volten" medans jag mocka och fixa, så han får börja vänja sig, för snart öppnar vi upp till sommarhagen. Vore ju synd om han får fång eller kolik eller nå, så man får ta de försiktigt. Kallblod, små ponnyer (helst shettisar) och dräktiga ston har ju lättare att få fång. Bara ett litet tips till alla, take it easy with gras ;)

Strömsholm.

Var på strömsholm idag med skolan, jag var sjuk och det var verkligen skitväder, blås, regn och kallt. Dom årliga pingsttävlingarna har precis börjat. Lite kul att se slottet och hästarna iallfall. Tittade på "uppvärmningsklasser" i dressyr och hopp. Köpte mig ett snyggt schabrak i vinrött, med grå kant och silver. Materialet i den är lite som i en padd. Ser lite proffsigt ut, haha. Passar bra till min kavaj :) Sen fyndade jag ett par ridstrumpor. Läraren L-O provade på att vara jockey, hade jag ochså gjort om jag inte var sjuk. Hade vart 100 gånger roligare om vädret var bättre och om jag var frisk. Men vi hade det trevligt ändå tycker jag.


ja.

Jag vet, jag ska byta header, har den bara så länge.

Ska göra en fin header sen :) Men jag måste nog ta mig nån passande bild först, plus att jag är van blogspot och inte blogg, skulle nog egentligen behöva lite hjälp med designen, men lite har jag ju fattat iallafall. Kom gärna med tips och lite hjälp.

The new home.

Första maj, dagen efter besiktningen kom han hem till mig, han åkte en lila buss. Det var vackert väder och kanske världens bästa dag! Han var där, hos mig i hagen, helt livslevande! Jag fattade inte. Han var min, drömmen jag haft i minst 7 år.





besiktning.

Den sista april åkte vi ner till öregrund för att vara med på besiktningen. Red honom lite först i skritt sedan kom veterinären. Han gick igenom med böjprov, fick bara en liten anmärkning på ena hoven, där en flisa hade åkt bort, (men de har typ vuxit bort nu när jag har klippt ner). Sedan gick vi in och fikade och skrev under papper, han var min! Jag har ännu inte fattat att han är min häst. Utan en enda droppe alkohol så hade jag den bästa Valborg av alla under alla år.


veterinären besiktigar newton.

bloglovin

http://www.bloglovin.com/blogg/756411/newtonochjag?claim=t8ppy3kz9c3"

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/756411/newtonochjag?claim=t8ppy3kz9c3">Följ min blogg med bloglovin</a>

För dig som vill följa min blogg, och andras. Bloggkoll helt enkelt.

Kika på hästar.

Tänkte visa bilder från när jag och pappa tog en tripp för att kolla på hästar. Vi åkte den 16 april och kom hem den 17, vi övernattade på ett vandrarhem.

Newton var den vi tittade på först, jag föll för honom så fort jag såg honom komma i hagen mot oss förbi träden. Fick borsta och titta på honom. Han var min dröm. lilla skrutten :)



Sen åkte vi och tittade på ett ridponnysto på 9 år. Men jag hade iprincip redan fastnat för newton, plus att hon gick så konstigt. här har vi när jag provrider henne.



Och sen var vi och tittade på en söt 4-årig knabstrup vid namn herkules, han var lite försiktig och reserverad, men go att hålla på med.



När vi kom hem, distuterade vi en himla massa, fram och tillbaka, ringde till newtons ägare och dom ringde oss, sedan bestämde vi oss för att besiktiga Newton. Så det vara bara att vänta och börja ordna stallplats, hö och spån.

Presentation.

Jag är sjuk idag och betämmde mig för att göra en till blogg, en blogg om mig och min häst. Vad vi gör och hur vi utvecklas, men även annat hästsnack. enjoy!

Hästen: En femårig haflinger valack, köpte honom för en månad sen, han är ganska ouppfostrad, eller rättare sagt inte hanterad för mycket, så han testar mig, men vi jobbar på det. Annars en väldigt söt och go ponny. Newton heter han.

Människan: Jag är en snart 18årig tjej som utbildar mig till hovslagare, har hållt på med hästar sen fyran kanske. Har äntligen köpt mig en alldeles egen häst, dock är jag inte så jätteerfaren angående unghästar, därför vill jag gärna ha mycket tips från er läsare! Emma heter jag ;)


   

Kanske inte e bästa bilderna, men det här är vi iallfall, Newton och jag!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0