Stark häst.

Provred i sadeln idag, Den var skön, men den åkte runt lite när jag skulle hoppa upp. Så jag står inför ett mysterium. Kanske den ligger still med padd under. Kunde inte rida i paddocken, det var bara slask där, så vi tog grusvägen fram och tillbaka flera gånger. Och när jag galopperade hemmåt stack han typ med mig. Han var asstark, så jag fick lov att styra huvet åt ett annat håll. Usch vad dryg han var. Annars gick det bra.

Ska prova en annan sadel i helgen, sen får vi se hur det blir.


Och fan vad ljust det är ute länge nu!!


Här provred jag Jacson - Celine sadeln.

Lektion för Therese.

Lastproblem och träning.
Var till Tin idag, de andra privata ridhuset. Hade stor aproblem med lastning idag, både dit och hem. Han var inte alls som han brukar, kanske för att pappa inte var med och nya människor. Men han var bara dum och vrång och envis. En riktig ponny och ponnyfasoner. slet sig en gång hemma, och prövade igen. Måste lastträna nu, på riktigt, att jag bestämmer. Vi använde dock inte Pisk och lina, de skulle inte hjälpa. Jag tycker det är fel metod.

I ridhuset var han spänd och lite tittig, nytt ställe. Men efter ett tag lugnade han ner sig. lektionen gick ganska bra. Therese tycker att han ändå är ganska duktig och har fina gångarter. Vi tränade mest på att få honom i form och att lyssna. Skönt att rida lektion. Så man kommer nånvart. tog nån galopp också, men han ville inte riktigt idag, han som varit så duktig på galoppen ett tag nu. Men men. hursomhelst så höjer jag handen när jag ska fatta galopp. Jag ger dubbla signaler. antagligen gör jag det för att jag tror han ska sparka bakut som förr.
Men jag är nöjd ändå och fick inspiration.

Hemvägen var nog nästan värst. Tillslut var vi så trötta att vi nästan gav upp, då kom en tjej som frågade om hon fick prova. Antagligen såg hon att vi tröttnat och var sura och griniga. Hon hade tydligen haft en problemhäst förut. Och hon hade en annan teknik, en bra tyckte jag. Hon backade honom mycket, och visade att hon bestämde. tillslut gav han sig och vi kunde åka hem.


Sadel
Hämtade en bagagnad sadel på prov nu ikväll. Provade den på newton och den låg ganska bra tror jag, den va mjuk och följsam. Ska provrida i den imorgon. Det var en Henri de Rivel

TÄVLAR!

ÄNTLIGEN!! Jag har väntat på den här tävlingen länge nu, Detta är ett schabrak jag jättegärna vill ha, verkligen min färg!!! Och newton skulle passa så himla bra i det. Jag älskar grönt!



Hoppas hoppas hoppas


Dålig Update.

ojojoj jag har typ tagit paus med bloggen i helgen. Har hafft ganska mycket för mig.

Torsdags: Longering, newton var inspänd och tag tyckte han skötte sig bra och var villig.
Fredag: Red i paddocken, galopperade på typ 10metersvolt. Flyttade undan höger och vänster skänkel, bara på bakdelen på rakt spår. Jag red med korta läder och red UTAN SPÖ(!!!) för första gången typ, och det gick utmärkt!
Lördag: Det regnade typ hela dagen, och newton hade inget täcke, så jag fick torka honom innan jag la på sadeln. Sen red vi en sväng i regnet, det var inge kul alls tyckte vi. Paddocken var en stor vattenpöl och vi blev blöta. usch. Men tyckte de va bättre att rida nu när jag kan.

Idag ska vi troligtvis åka till ridhuset om allt går som de ska, så ska Therese hålla lite lektion för oss :D

Tjingeling


Falu RK

Har precis slutat, var på Falu Ridklubb idag. Hjälpte en ny etta att hantera hovslagarverktyg och visade hur man skor en häst för henne på ett döben. Det gick bra. Sen lunch, sen red vi. Eller jag sklle först longera för att träna på de, hästen Crazy var känslig och blev spänd och lite het, så de gick sådär. Mycket man måste hålla reda på, helst när de ska var prydligt och tasken inte får vara i backen. Sen hoppa jag på och red, hästen var fortfarande spänd så det gick inge bra, sen bytte vi hästar, red då Lagos, som jag ridit en gång förut. Men nu var han inte alls samma häst, fast jag hade ju sporrar sist och inte nu. lång hals men springer ändå på ganska bra. Ville inte alls gå i form. Så nu har jag inte så bra självförtroende. Kändes som inget gick bra, även om de kunde gått sämre. Fast man kan ju inte kräva att de ska gå super när man inte brukar rida hästarna, men de gick ju typ inte alls. Känner mig på dåligt humör och dålig självkänsla nu. Jag som var så glad imorse, och de gick så bra att rida newton igår. Red med Jofa-hjälm idag också, haha jag glömde min hemma. haha.

Blir nog att träna longering idg med newton, för min egen del, måste träna inför hästskötarexamen.

skriver mer ikväll.




Dressyr

Åh det gick så himla bra att rida idag! Red i paddocken, det var blötsnö och fick snöstyltor hela tiden, men efter en liten stund hade vi trampat upp ett spår iaf. Han kändes frammåt och jag flyttade undan bakdelen åt båda håll i några steg i taget. Gjorde också halt från trav och galopperade på några varv. Det gick så bra att jag kände att jag villa träna för tränare, NUUUU! Känns som vi är på G. Kul!

Ny grimma.

Idag har jag vart i skolan, hade lite ridlära. Pratade bland annat om hur man ryggar en häst på olika sätt.
Åkte sen till borlänge och träffade min pojkvän, vi gick i affärer, köpte en skinnjacka :D
Sen åkte vi till aubiose, köpte en ny grimma till newton, de fanns bara tråkiga färger, så det fick bli en svart. Jag är nu i min lägenhet i falun och därför får Newton vila idag.
Nu ska jag plugga hästsjukvård. Ska skriva om fång, bockhov och hovbroskförbening.


<3

Sadlarna.

Provade hoppsadeln idag, red i den typ en kvart för att inte nöta på den. men jag hade aldeles för långa stigläder för att få en bra känsla. Annars är den är skön och sitter helt okej! Men tycker inte att den var superbra, och därför inte värd pengarna, men jag letar efter begagnade. Och så hade jag nog hellre velat ha en ljusbrun.
En sånn här sadel är det: (fast den jag har hemma på prov är svart.)


Jacson santa cruz - Celine


Dressyrsadeln provade jag inte ens att rida i, den låg inge bra, hamnade aldeles för långt bak och newton har för rak rygg så även den här tippade fram lite. snyggare i verkligheten:

Kentaur - elektra


Vårkänslor

Några bilder från i Lördas:







Medlemskort, provsadlar med mera.

- Igår var det jättefint vårväder och snön bara smalt bort. Hela paddocken var nästan helt snöfri, dock mycket vatten. Så jag kunde inte rida så mycket, blev mest skritt jobb och korta travdelar. Det gick iallfall bra. Sen longerade jag honom i rondellen för att han skulle kunna springa lite mer. han tyckte de var kul och lydde vartende kommando direkt.

- Idag när jag tittade ut var det vitt igen. Det har snöat typ 2 dm idag! helt sjukt. Ledsen blev jag!
Så idag var det ännu sämre ridunderlag. skrittade på grusvägen lite. travade även korta sträckor. tränade lite lydnad idag med, idag tränade vi på:
halt - trav
trav - halt
vilket han gjorde riktigt bra. Duktiga killen :)

- Har även blivit medlem nu i Mora Ridklubb.
Har ju ridit där förr, men nu har jag inte ridit där på ett tag, men nu har jag köpt medlemskort igen.
Så nu får jag låna uteboxarna gratis när jag är där, billigare anläggningskort med mera!!

- Sen har jag fått låna hem 2 nya sadlar från en liten hästbutik i mora. Ska provrida dom imorgon.
Det är en Kentaur elektra dressyr
och en Jacson Santa Cruz Celine Hopp


- tog fina kort igår, men jag får inte in dom i datan tyvärr :(


Sadelmakare.

Sadelinpassning, Ulla från ullas sadelmakeri kom igår.
Och hon kunde tyvärr inte stoppa om dressyrsadeln så den passade. Det var för mycket .

Så nu är den till salu om någon är intresserad, superskön dressyrsadel, Gold medal, extra vid, 17. Passar häst med lite mer manke eller lite svängd rygg.

Min allroundsadel ska också säljas när jag köpt nya sadlar! Är trött på den skruttsadeln, och ingen kvalite och ligger halvbra på newton.

Sadeln är för vid för newton och han skulle aldrig komma upp i den muskelmassan, han är ju ganska nätt av sig ändå, Och han har låg manke och för rak rygg. Tyvärr.

Men nu vet jag lite mer vad newton behöver för storlek, en vid sadel, 16½ - 17.
bommen på en prestigesadel: 37-38
på en stubben: 32-33
och för rak, bred rygg med lägre manke.
Hon sa också att newton har stora bogblad, så man får passa sig för att lägga sadeln för långt fram.


Så nu letar jag dressyr OCH hoppsadel!

Nu har jag lite att gå efter iaf.


Dressyrsadeln som ni ser tippar fram på newton.

markarbete.

Försov mig idag så det var ingen ide att åka med roger. Red newton i paddocken, blev markarbete, vilket resulterade i att högergaloppen blev bättre. galopperade över 2 bommar som var något upphöjda på böjt spår ibland, visst han bröt av till trav mycket i början, men tillslut galopperade han jämnt och fint. Travade även över där ibland. och det gick också fint. Satte också en bom på medellinjen så vi gjorde lite skänkelvikning och sen räta upp och trava över, och han hade sug mot bommen. drog nästan iväg. Så jag är jättenöjd med honom idag.


mitt försök till beskrivning. övningarna


Sen efter borstade jag honom jättelänge, med alla borstar och kliade/masserade honom med fingrarna för att få bort lös päls. Och han blev jättefin och len i pälsen. Sen släpper jag ut honom en sväng medans jag mockar och så, så rullar han sig direkt, haha. Mitt lilla troll :)
Och direkt jag var klar så hittade jag ryktstenen som jag letat efter så länge, haha. Den kommer nog till användning andra dagar..


Vila.

Både idag och igår fick newton vila, jag kom hem så sent så det hunnit blivit mörkt. Så det känns värdelöst att rida då iaf. Och han har ju varit så duktig nu ett tag så han förtjänade vila!

Kolik.

Newtons Granne i stallet, Valdi, hade kolik inatt, och han hade trampat av sig 2 skor. Usch va hemskt, riktigt läskit de där med kolik. Tänk om han hade legat död imorse.

Valdi i sommras (islandshäst)

Ridhuset.

Idag åkte vi iväg till ridklubben med Newton för att få vara i ridhus. Så skönt att vara inne utan snö och rida. Och hela ridhuset för oss själva hade vi. Pappa la fram några bommar och några koner så vi kunde rida zick-zack. Min pappa är så snäll som försöker att vara duktig :)
Vi tränade igentligen på ingenting. Mest bara att få komma ut och se världen. Var ju längesen vi var iväg nu. Lastningen gick jättebra och på anläggningen skötte sig newton exemplariskt. Jätteduktig!!
Ridningen gick bra, och vänster galoppfattning sitter som en smäck, höger däremot är svårare.

Jag är nöjd över pojken ännu en dag!

Sadelinpassning.

Ringde just till sadelmakaren, hon ska komma på lördag och kolla sadlarna, hur dom sitter och så. Jag vetju att dressyrsadeln inte passar så bra, den är nog för svängd. Men hoppas hon kanske kan stoppa om den så den passar, annars så får jag köpa en ny. Och efter lördag vet jag nog lite mer vilken storlek jag behöver på bomvidd och så. Jag vill ju köpa både hopp och dressyrsadel. Men hoppas hon kan fixa dressyrsadeln jag har nu, för den är underbar!

Lördag kl 10.00 Sadelinpassning

Nu ska jag gå och mocka, sen åker vi nog till ridhuset och rider, länge sen vi var där nu, spännande :)


Vill ha sommar!

Ett mål!

Ja, jag tänkte berätta om mitt mål med newton som vi har just nu.
Det är nämligen en lokal hopptävling i grannkommunen Orsa Ridklubb,
och de ska ha en klass på 60cm för D-ponnys.
Hur ofta får man den chansen? Så nu är det bara att träna!
Tävlingen är i Påsk, 2 april.
Så vi har inte så mycket tid på oss..
Jag har ingen aning om vi kommer vara redo för det då,
men jag ska jobba och träna nu, för jag vill!
Det är ett mål bara att komma dit.
Vänja sig vid tävlingsplats, hästar, nya ställen.
Sen hur hoppningen går var egentligen skitsamma.


Framsteg.

När jag kom till stallet galopperade newton mot mig i full fart och gick med mig tillbaka mot stallet, så himla go :)
Känns som han är så glad nu, han är lycklig, jag märker det. Han har nog vårkänslor, skönt att gå ute utan täcke, plusgrader och sol :)
Samma sak när jag håller på med honom, det är mer harmoni mellan oss. Så skönt!

Red typ exakt samma som igår, fast jag hade flyttat hindret till andra diagonalen så han fick komma fråna andra hållet. Hoppade totalt typ 10 gånger idag igen, från både trav och galopp och båda håll. Men vi hoppade i slutet av passet. Innan gjorde vi massa övergånger hela tiden och jag berömde hela tiden han gjorde rätt. Jag fokuserade mer på de bra sakerna han gjorde, än de dåliga.
skritt - halt - skritt
trav - skritt - trav
trav - galopp - trav - galopp


Ja så höll vi på och tillslut kom galoppen av sig själv, jag behövde bara luta mig tillbaka lite och sträcka på mig. tjohoo! Och galoppen kändes starkare och mer lyftande i slutet, asbra! Och i skritten kom han ner bra i form och jag provade flytta honom  lite, och de gick bra. Och senare gick han inte alls emot skänkeln som igår.

Tänk vad lite arbete man behöver göra innan problemet uppstår för att de ska gå bra!

Jag är jättenöjd över newton dom senaste dagarna, och mig själv med.


Skoter-Newton

Har nog fortfarande feber tror jag, men inte alls lika mycket. Åkte skoter till stallet, och newton känner igen våran skoter, så han kom galopperandes mot mig när jag kom och galopperade tillbaka bredvid skotern. Inte alls rädd för motorer, bara glad, haha lite kul, andra hästar hade typ blivit rädda.

Red i paddocken, gjorde mycket övergånger, trava några steg sen skritta och hållde på så, och ibland travade vi ett varv eller två, sen tillbaka till bara några steg. Och tillslut blev han något lättare och mer samarbetsvillig. Lite kvickare. Sen gjorde jag samma sak i galopp, galopperade korta sträckor flera gånger, och ibland 1 varv eller 2. Superbra träning för Newton. STor förbättring under ridpasset. Och sen hoppade vi 50 cm på diagonalen typ max 10 gånger, i både trav och galopp. Och det gick sådär, han rev aldrig iaf, men har ju som sagt problem med avståndsbedömning.

Men absolut ett bra ridpass och det var givande och åt rätt håll. Kändes som han var på ganska bra humör idag.


Och våren är påväg med stora kliv

Newton, första dagen hos mig. Bra minne, Bra känsla!

Skutt och lastträning.

Fortfarande feber, men tog ut mina sista krafter på min häst och red en sväng i paddocken och hoppade över ett par cavaletti. Det var första gången på 1 vecka som jag red nu, så han var vrång i början och ville inte fatta galopp. Men sen gick det bättre och han skuttade över glatt. Även om det vart slängtrav och avbrytningar med mera. Han har lite svårt för att bedömma avstånden och ofta blir det jättelånga hopp, han happar av för tidigt. Men det gick bättre med markbom. Och i slutet drog han sig nästan själv i galopp mot ett hinder på diagonalen flera gånger. och gjorde byte :D då var jag nöjd och slutade hoppa för dagen. Det viktigaste är att få fram glädjen i att hoppa, annars kommer man ingenstans. Och detta var typ 30-40cm, men skitsamma. Man måste börja nånstans!

Sen Lasttränade jag och pappa honom. utan press och stress. Och inga negativa kom-ihåg-grejjer. Allt blev bara positivt. Inga tvång alls. han går in, och backar ut för han känner sig lite osäker. och håller på så, så man hinner typ inte sätta för bommen. och det är väl det han är rädd för att man ska göra. Men vi brydde oss inte. bara väntade ut honom och han fick krafft och betfor när han väl stod inne. tillslut stod han still och ville inte ens gå ut när han skulle. Det var så gott och mysigt där inne med mat. han brydde sig inte när bommen var fast heller, även fast han visste att den var på så tyckte han att de inte gjorde nått. han fick ju mat, så då var allt lugnt, matvraket :)



newton i transporten i sommras.

Skodd!

Blev inge Falu Ridklubb idag, har feber, började igårkväll. Usch, inge kul alls. men men.
Hovslagaren kom iaf, och jag passade på att mocke medans, men de gick segt att mocka med feber.
Nu har newton iaf skor och även bak för första gången!
Henning var trevlig och han sa ännu en gång att jag har en fin häst :)
Men han hade inga snösulor, så kusen går utan nu, men snön är förhoppningsvis borta snart. Han hade inga brodd heller, så de skruvade jag i själv nu ikväll.
Sen gick jag ut till volten och longerade honom en stund och tog fram ett par bommar. Så det blev ett hopp på 50cm. Måste ju komma igång nu när han vilat en vecka igen. Även om jag var sjuk och knappt orkade.
Jag tror Newton tyckte de va lite kul att få springa och hoppa lite :)

Krya på mig!


Smörja.

Smörjde mitt läder ordentligt idag, dressyrsadeln, träns, stövlar mm.

Börjar med vanlig lädertvål för att få rent lädret, och låter sedan torka.


Sen använde jag en olja som jag fick av Inga-lill på mallorca. Som tydligen var svår att fåtag på här i sverige. Gjord på nått som finns i klövar. Ganska blöt, och man behöver inte mycket. Jättebra och mjukgörande! Vet inte vad den heter tyvärr.


Och när oljan torkat in så hade jag på skinnfix, läderbalsam som skyddar mot sol, vatten med mera. Dryg och fet.



såhär avancerat gör jag inte jämt, men idag gjorde jag de :)



Hur gör ni, och vad använder ni?


Tung snö.



Slutade tidigt idag och pappa hämtade mig på busstationen, vi åkte till newton, gav han lunch och hämtade hem hästtransporten, fick dock skotta fram den först. Pappa skulle laga en broms som är seg av sig. Så ser vi att taket har sjunkit ihop. All tung snö som legat på hade tryckt ner taket och stålvajrarna som håller upp taket hade gått av. Jag blev så jävla arg och ledsen att allt går åt helvette nu. Men när vi skottat av taket så ploppa de upp igen. Så nu är den åkbar för neton iaf, när pappa fixat bromsen. Men självklart ska vi så fort som möjligt sätta upp nå extra järn grejjer som håller upp taket. Behöver den snart snart snart, vill så gärna åka till ridhuset!

Borstade honom idag och kliade bort lite hår.

Imorgon kommer hovslagaren :D

Och imorgon ska jag till Falu Ridklubb med klassen och träna inför hästskötarexamen..

!!!

Dumma hovslagare, nu vill jag rida!!
Fan att Skon är försvunnen, annars hade jag slagit tillbaka den för länge sen!
Måste träna och få igång honom nu, jag har ett mål jag satsar på!
Och det är knappt om tid!


Hoppa.


Jag och Lilja, RIP


åååh jag är så sjukt sigen på att tävla och hoppa. Jag vill ha en tävlingshäst, en häst som kan hoppa! Jag saknar det! saknar att tävla, saknar ridlektionerna och hopplektionerna. Bara att hoppa är en sånn underbar känsla, och jag har inte hoppat på 2 år. Tragiskt!

Hittade en bild på en hopphäst tillsalu. Kolla frambenen!!! :O

Nya mål.

Jahapp, jättefint väder och man vill bara ut och rida, men newton har ju tappat en sko, så de blir inget idag, inte imorgon heller. Har letat efter skon idag men den är nog begravd nånstans.

Tänkte på nya mål för denna månad.
Inkörningen som var tänkt denna månad blev ju inte av, Newton är inte redo just nu när han vilat.
Så denna vecka har jag bara försökt få tillbaka honom på banan igen eftertyp 3 veckor vila. Det har gått frammåt.

Men nu är det tappsko, så han får väl stå en halv vecka.. Sen hoppas jag att resten av mars kan erbjuda mycket ridhus. Bör Lastträna lite innan, kanske ska passa på nu när newton ändå inte kan ridas..

Tappsko.

Jättefint väder, dock för många minusgrader. Men blå himmel, fågelkvitter och stark sol! Och de droppade ändå lite från taken. Red ut så gott de gick. Red på lite skoterspår i lillskogen så gott de gick. Men inge hårdpass direkt. Jag var faktiskt lite illamående också.
Newton hoppade till som fan för en katt. Jag trodde jag skulle åka av med jag fick honom att stanna. Och en gång påvägen mot stallet travade han och var stark, och jag släppte lite lite i handen och han bockade som fan, men han var nog bara pigg och glad.
När jag kom tillbaka och borstat av honom började jag rycka manen och frisera honom lite. Tunnade ur den tjocka manen lite. Och så ser jag att han tappat en sko, så det var bara att gå runt och leta efetr dojjan i ca 1 timme. Hittade den aldrig, får kolla imorgon igen. Jävla snö och dumma häst, nejdå :) Men så jävla dryyygt. Hovslagaren som skodde om honom för 3 veckor sen bara. Ringde honom idag, på en fredagkväll.
Han tyckte jag kunde slå på den själv eftrsom jag utbildar mig till hovslagare, men jag har ju ingen sko för det första, och för det andra är mina verktyg i falun. Annars hade jag väl gjort det själv. Typisk att det händer när det inte får hända. Ja nu får han väl stå tills nästa vecka nån gång iaf. Suck..


Och kameran är sönder och ivägskickad på lagning. Tyvärr inga nya bilder på ett tag.

Bokrea.

Köpt 2 hästböcker på bokrean idag. Och så har jag köpt Lusern.


Denna tyckte jag verkar bra, som en hästhandbok fast lite djupare och inte lika "basic".
139kr på bokia.




Och denna på Ica Maxi för 99 kr.



Sadlarna

Är sugen på ny sadel, en hoppsadel, kanske i färgen tabacco/newmarket/ljusbrun eller bara svart. Någon som har tillsalu som skulle passa på newton? (A)

Min allroundsadel känns så oskön och opassande. Ful är den också. Skruttsadel.
Ja de känns som att ingen av mina sadlar faktiskt passar på min häst, tänkte fråga sadelmakarn om hon kan stoppa om min dressyrsadel så den passar bättre. Och förresten såg jag en annons på en lika, som kostade 7500kr begagnat. :O :D Jag hittade min på loppis, till fyndpris, 500kr.


min dressyrsadel


Veckan.

Har ju inte skrivit vad vi gjort den här veckan..

måndag: Lekte i paddocken, och vi hade jättekul och busade runt och newton var lös. Men det är en snöbacke på ena kortsidan nu. så där galopperade newton upp och hoppade ner på andra sidan in i en hage. Så Stängseltrådarna gick av. Sen efter lite lockning med hö och snöpulsning fick jag tillbaka honom, så jag lagade trådarna och fortsatte med att longera honom istället på lina. men han drog iväg med mig och gjorde samma sak igen. Så när jag fått tillbaka honom tog jag honom till volten och longerade honom där. Det gick mycket bättre, för då hade han ingenstans att ta vägen. Så dryg han är, bara har sönder. Buspojken.

tisdag: red med dressyrsadeln, tränade inget speciellt, man får liksom inte riktigt plats, men red på så stor volt som var möjligt och ställde honom inåt och utåt på volten i båda varv. Gick bra!

Onsdag: Longerade över hinder, Han var jättesvår att longera denna dag. Attackera pisken och jagade den, sparkade bakut och var ovillig. hade ingen respekt för pisken eller mig, gick på jätteliten volt runt mig.  Men vissa varv gick bra. Och hindret gjorde honom faktiskt lite mer sysselsatt och gjorde det hela lite roligare tror jag.

Torsdag, idag: Imorse longerade jag honom i 1 kvart. Bara gick igenom gångarterna för att se hur mycket bättre det skulle gå idag jämfört med igår, och idag var han jätteduktig. lackade på pisken 2 gånger bara, gick på stor volt och var mer samarbetsvillig! Tack och lov!
På eftermiddagen red jag i paddocken försökte få honom mer explosiv genom att göra mycket övergångar och halter. funkade bra! Sen travhoppade vi över hindret som stod framme, och jag tyckte han hade bra inställning så vi tog det med galopp några gånger också. Från ena hållet blev språnget väldigt stort och långt alla gånger. Men han var sååå duktig, och inte alls så klumpig. Fast hindret var typ 45cm haha!! Men jag är asnöjd :)


lille häst, lille häst vilka skutt du tar :)

Hästschampoo


Igår tvättade jag svansen på Newton, den var typ brun. Hade i lite Hästschampoo i en hink med varmt vatten och la ner svansen och masserade håret och schampot löddrade. Och efter 2 hinkar vatten som jag sköljde  så var svansen fin, och jag klippte den även 1 dm. Idag var den aldeles vit (lingul) och glansig. Så därför ville jag Tipsa om mitt hästschampoo. Jag använde mig av: Galopp hästschampoo extra strengh som är vårdande och djuprengörande för kraftigt nersmutsade hästar och skimmlar. Passa perfekt till newtons man och svans. och luktar jättegott. Har en doft av kokosnöt.


- Tips - Tips - Tips

Tänkte bara tipsa om http://www.ebenfelt.se, där har dom snygga tävlingskavajer och ridbyxor från Jacson för endast 249kr. Nice Price :)
Så behöver du en Ny kavaj nu när tävlingstiderna börjar? eller är dina ridbyxor utnötta?

Mars.

Jag skrev ju planering förut vid årsskiftet om månaderna fram till april..

Januari följde jag bra, hade inga mål, mest bara att få igång honom igen efter överansträngningen.
Februari har jag varit borta nästan hela månaden, så jag hade inga planer, och tyvärr har ingen kunnat hjälpa mig att rida heller. Krångel hela tiden, med väder, snö och tappsko.

Och nu börjar Mars snart. Mina mål var att köra in newton på lovet, Kanska åka på nå träningen, löshoppa, vänja honom vid vatten. Men det är ju så himla mycket snö så man kan inte löshoppa så mycket hemma, ooch man kan inte köra iväg till ridhuset just nu. Och eftersom newton typ vilat i 3 veckor känns det dumt att köra in honom nu, han kommer nog inte vara lika lydig och lätthanterlig då.
Så mina mål kommer att ändras för den här månaden lite.

Nu ska jag gå och lägga mig, och fundera på nya mål.


Hemma.

Nu är jag hemma till vintern igen, sjukt mycket snö har vi, jobbigt. igårkväll kom jag hem till Sverige igen. Och rest hela dagen. Och idag fick jag träffa min prins igen efter 3 långa veckor. Vi gosade i hagen och han pussade mig konstant och sen tog jag in och borstade honom och körde lite Yoga.

Sen efter lunchen red jag i paddocken, som var plogad, men ridytan var inte så stor, så det blev lite trångt. Han var bekväm och seg efter att ha vilat i nästan 3 veckor. Men det blev bättre. Han var ändå ganska känslig för skänkeln och flyttade sig bra. Sen gick jag ut (öppnade "grinden" när jag satt på newton, han var så duktig och lydig :)) Och vi red ett varv runt åkern. Sjukt mycket snö, men vi pulsade på skoterspåret, travade lite, men skrittade mest. Måste varit sjukt jobbigt för honom. Men bra träning!

Skönt att vara hemma, och jag har saknat min Pussgurka :)<3


RSS 2.0