Hööks på internet.

sista chansen nu. Handla hos hooks.se idag! Fraktfritt t.o.m 1 november.
Jag kollar för fullt om det är nått jag är i behov av just nu.

Pussbevis.


HAHAHA, han drar ner min underläpp xD

Barbacka idag.

Tog det lugnt, skrittade mest men lite trav också, tränade på att ställa honom utåt och innåt på volt. Sen gick vi till ängen och tog kort.:
 




Sist men mest passande i halloween, den huvudlöse hästen:


Ny Header!

VAD TYCKS OM MIN NYA HEADER????? VAVAVA??

Och har ändrat på lite utseende också.

vad tycker ni???
Bättre eller sämre? Något jag behöver ändra för att de ska bli snyggare?


Bilden är tagen idag, den är redigerad. pappa är fotograf. Ska läga upp lite fler bilder han tog, nu!


Knäckebröd.

Tog ed kameran till stallet idag, tänkte att pappa skulle ta kort, men han satt upp nån lampa uppe på loftet åt mig istället. Jaja, Longerade honom inspänd idag och hoppade studs på böjt spår över cavaletti. Gick jättebra! Sen försökte jag trickträna lite, och han vill pussas hela tiden :P och när han inte får knäckebröd blir han hårdhänt. Men han kan pussen nu iaf, vet jag säkert :)
Försökte buga, men han blir så rädd när han väl faller ner så han vill inte göra nå mer. Och tillsut tappade han koncentrationen eller var mätt på knäckebröd. Och så gjorde vi lite flyttövningar.

Mitt lilla paket. puss!

Jag är sjuk, men var i stallet 3,5 timmar ändå, hhaha. Red väl med dressyrsadeln för att jag älskar den :D Skulle träna på öppna och så, men det blev inte så mycket av med det. galopperade på böjt spår över bomar med ett galoppsprång emellan. i början sakta han bara av till trav, drog sig mot mitten, lyssna inte, men tillslut hade vi iallfall galopperat över där några gånger i båda varv. Och han kändes pigg i galppen. Försökta ställa honom lite i traven också, gick väl ganska bra. Gjorde lite skänkelvikning också.

Svettig blev han, ganska mycket också, så jag lindade in honom i ett paket :)

  

Måste raka honom!

Och när han stod med filten så myste vi och jag övade honom på puss. Så jag tror han kan pussas nu :D


Några inköp.

Ska visa mina senaste inköp..


Vinrött dressyr-schabrak med guld paspoal. 169 kr (199)
Och 4 Matchande benlindor, ej fleece, ej elastiska i väska. 89kr (99)
Och sporrar med spännband. 49 kr
detta från en billig hästbutik i typ djurås eller nått.

cool påse fick jag där också, mustad :D


Rid-täckbyxor med hängslen från granngården.
just nu 249 - 349kr beroende på barn eller dam storlek, jag passade i barn :)

Ejendals Handskar 79kr (129)
Jag älskar dessa handskar, bra grepp  och smidiga med bra passform och lite tjockare.
Bra att rida i, mocka och fixa. Jag använder de också när jag skor.
Finns till extrapris på granngården just nu.

Tada.

hittade en härlig bild

suddig som vanligt

Träningsschema vecka 44

sen veckoplanering:

Måndag Löshoppning
tisdag Tömkörning och ridning "hoppa"
onsdag Uteritt i backar
torsdag Dressyr
fredag Trickträning och lek, lite longering
lördag Barbacka ridning
söndag Uteritt

Blír ingen vilodag denna vacka, men eftersom jag blivit förkyld så orkar jag nog inte så hårda pass nu iallfall.

Fråga - Strö.

Jag använder mig av Spån, typ sågspån fast i grövre modell, väldigt kornig, och lite fuktig. Vilket är bättre än vanligt sågspån då de ofta är torrt och dammigt. Mitt spån är jättebra för hovarna då det är fuktigt. Jag gillar det bättre än kutterspån också, då kutterspånet är väldigt lätt och hästen sjunker ner lättare mot backen. kutterspånet fastnar också lätt i man och svans, hehe. Nackdelen med mitt spån är att det färgas väldigt snabbt brunt i boxen. Antagligen för att det är fuktigt och tar lätt åt sig färgen av skit. ser nästan ut som torv. Så helst hade jag velat blanda mitt spån med kutterspån för lite ljusare strö.

Vad använder du för strö till din häst? vad gillar du?

mitt strö, dock mörk bild


Sandbackar.

Har äntligen fått i en brodd nu där han tappat. har lixom inte blivit av.
Idag red jag i skogen, red elljusspåret där det är sandbackar upp och ner  ganska brant. Superbra träning. Men det är ganska långt dit så vi red inte för mycket i backarna, vilket han kanske inte skulle orka. Men nån backe skritta vi, nån trav och nån galopp. Älskar underlaget.


Ett par bilder..

..från förra veckan

driva



bromsa



Lite skillnad, första bilden är på bort-vägen, andra bilden är på hemvägen, de syns, haha.


Körhäst - hopphäst?

Idag fick jag en loksele av en gammal man, han är gammal hovslagare och bor granne med stallet, Han är jättesöt och går och hälsar på hästarna varje dag. Uno heter han, världens snällaste gubbe. fatta att jag fick de, bara för att den passa Newton. Han var nog bara glad att den kom till användning, även fast det var hans minne från sina hästar. Och han blev så glad att se newton i den, hans ögon log, hela han log. Så tömkörde jag honom lite i den, och Uno blev imponerad av mig och newton, att han var så duktig :) Så han tror att det blir en bar körhäst. Ja det blir nog körhäst och dressyr av honom, jag som köpte honom för hoppning :P

Här är den, gammal och fin, ganska bra skick, efter lite smörjning så blir den nog som ny. Har tyväär ingen bild när den är på newton.


Sen bytte jag till sadel och red. Så dagens träning bestod av galoppera över bom. Eller ja, litet hinder på 25 cm. Och målet var att han skulle galloppera över utan att riva. och det klarade vi efter ett tag. han saktade av innan hindret och travade över. Men sen galopperade han lite klumigt över.


Löshoppning och transportträning

Igår var det löshoppning och transportträning som gällde.
I hoppningen tog jag det lugnt i början, små hinder i kombiation, och sedan tog bort småhinder för att bygga hinder. Vi kom upp i 85 cm räcke och oxer. men han blev bara tröttare och segare, vilket resulterade i kumpig newton och rivningar. han var inte riktigt på G för hoppning.
Att gå in i transporten gick bättre idag, han vet att det finns mat där inne, haha.

och äntligen lite bilder, dock suddiga i hoppningen:

Skutt :D


sötis :)

Visst var han söt i pullar-nosgrimma? :D
dock fick han skav direkt av den. så jag ska nog köpa ludd att ha på sidorna.

Regn.

Kan det sluta regna eller?? Tydligen inte, så jag får gå till stallet ändå. Bli blöt, blöt häst, allt blött och lerigt. blääää. Idag ska vi iallfall Löshoppa i regnet.. Hoppas han är sugen på de.

hoppryttarinnan.

Har precis börjar prenumerera på en blogg, ni känner säkert igen den. Men jag ville bara tipsa och säga att jag gillar den, här kommer en länk till senaste inlägget, om bett:

http://hoppryttarinnan.blogg.se/2009/october/mina-bett.html

Dålig dag.

Jag var ut igår vilket gjorde att jag försov mig, så Newton gick ut kl 9 vintertid, alltså 10 sommartid :S:S blev helt schockad när jag såg hur mycket klockan var, att jag inte hört klockan. Dum matte!

Innan ridningen när jag fixade med newton inne, så kom jag bokom honom med en filt, och han sparkar mig, jävlar var sur och ledsen jag blev, jag skrek och slog tillbaka, samtidigt som jag grät. Inte för att de gjorde ont, utan för att han gör det. Jag trodde han hade slutat med de där nu...
Idag red vi 2 timmar, skrittade bara, red till Riset, där finns ett Ridhus. Vi kom fram, och newton blev lite upphetsad, för att de stod hästar i hagen som gnäggade. Och jag blev osäker, visste inte hur han skulle reagera på ston och så. Jag vet inte om han träffad nått sto i sitt liv, förutom sin mamma. Och hästar över-huvudtaget är ju jättespännande tycker han, han har ju inte träffat allt för många. Och det började bli mörkt så vi vände typ direkt vi kom fram. Och det blev mörkare och mörkare, och rullskid-åkare är jätteläskigt tycker Newton. Tillslut såg vi ingenting ute i skogen, men kom tillslut hem. Och inga reflexer hade vi heller, fy skäms!!


Pressad.

Sporrar, Höger galopp och Transport-träning

Igår glömde jag av bloggen, Jag red iallfall en sväng, 30 min i paddocken, provade att rida med sporrar, för att se hur han reagreade, för jag vill att man ska kunna rida honom utan spö. Men han gllade inte sporrarna riktigt, han blev lite sur, men också piggare. Eller kanske pressad. Men annars gick det bra. Men galoppen i ena varvet gick sådär, helst på ena långsidan, han bara drog sig innåt, ville inte gå på spåret, och när jag försökta få tillbax honom så tappade han galoppen eller böjde sig som en banan med huvudet utåt. irriterande. Han blev väldigt svettig, han är så långhårig, och det är ganska varmt nu, 5 plus. Och så blev det ju ganska mycket träning på den där galoppen.

Sen kom pappa med transporten och vi lasttränade, i början var han vrång, men efter att vi lirkat och lockat så gick han in, men backade ut igen efter han tagit en tugga hö, tillslut fick vi honom att stå inna och äta utan att gå ut, och han var lugn. Sen när man flyttar tillbax mellanväggen blir han trängd och backar ut igen, men tillslut fick vi fst honom, han fick lite panik, men vi pratade bara med honom och matade honom, så efter en stund stod han helt still och var cool.

Städa.

Nu ska jag gå ut och städa i transporten så den blir lite fräsch, sen ska jag ta lite kort och visa er :)

lugnt.

Provade inspänningstyglarna och senskydden idag = longerade en stund, kanske 15 min, sen bytte jag till sadel och skrittade honom ute i skogen/åkern.  Han hoppa till för ett par stenar som vi gått förbi 100 ggr, fjant. Senskydden var väl kanske lite lite små, Och inspänningstyglarna var för långa, men ska göra nya hål.

Ikea och Hööks.

På hemvägen var vi till Valbo köpcenter och var in på Ikea och hööks.
Löpte Senskydd och inspänningstyglar på hööks, inspänningstyglarna var sånna vanliga i läder med gummiring 169kr och dessa senskydd för 239kr blev det:

på Ikea köpte jag en stapelbar förvaringsbox med enkelt lock för att ha foder i. verkligen att rekomendera! 99 kronor med lock.

Och såklart lite mer höpåsar, 5 kr st.


Ägare av Boj Bravo S

Japp, igår blev det resa till Huddiksvall, är ju 20 mil dit. Kollade på transporten, provkörde och köpte ;D så nu har jag en hästkärra, med sadelkammare och allt :D Ska ta kort och visa i helgen, så ska ni få gissa priset då också :)

Hemlisen avslöjad.

Okej jag måste faktiskt erkänna min hemlis. Jag ska åka iväg med min pappa imorgon och titta på en hästtransport, den är tingad till oss, så om det inte är några större fel på den så tar vi med oss den hem.
Det är en boggi, Boj Bravo med Sadelkammare och Klädgarderob, lyxigt va? ;)
Dock är den -94, men det var bra pris, om den nu är fin. Så annars får man väl kosta på den nån tusenlapp.
Svarta och rosa stripes, haha.
Såhär ser den ut:


iiiih, hoppas!!!

Morgonpigg och veterinär.

Kl halv 10 hade jag ridit, mockat, packat mat och gjort allt annat småpyssel klart i stallet. Skrttade iväg till änden, travade några varv med lite volter, tog lite galopper, och galoppera några varv på va 15meters volt. Och galopperade på lite mer rakt spår. Travade runt några varv och gjorde volter sen skritta hem. Ville bara rida honom innan vaccinet. Så vi red väl kanske 40 min. Gick bra, men lite dragig på ängen åt ena hållet (hem) Och seg när man vände.
Kl halv 11 kom veterinären med vaccinspruta, gick finfint :) Och så kollade vi munnen, men han hade inga vassa taggar och inga sår. Så vi behövde varken ge sidering eller raspa. Han har aldrig behövt raspa tänderna min pojke :) Veterinären tyckte newton var fin i pälsen :)

T.......

hemlis på G, hoppas hoppas.

på onsdaaaaag

Rid på åkern!

Började rida i paddocken, tänkte att dagens ridpass skulle fokusera på att träna på galoppen utan att vara så mycket på spåret. Så jag gjorde lite galopper och svängde undan från spåret och galopperade snett igenom och volter utan att han tappade galoppen. Gick hyffsat bra. Han började typ galoppera av sig själv när vi travade sen. Så han vill gärna göra rätt :) haha
Men vi red inte i paddocken så länge, för sen red vi ut på ängen och travade och galoppe lite, Sen travade jag på åkern, red liksom framochtillbaka på åkern i traktorspåren, perfekt att rida där nu när man får, när dom tagit axen eller vad dom odlade. då har man liksom en linje att följa, så kan man rida rakt, slutna, öppna. bättre än att nöta i paddocken. ett hett tips från mig:) Fast vi red mest rakt fram, fast med lite tempoväxlingar. Så gjorde vi volt när vi kom till kanten, och bytte linje. Allt gick jättebra och newton var duktig, dom höll till och med på att såga ner ett träd med motorsåg bredvid åkern, och newton brydde sig inte.

Hoppas ni fattar min dåliga bild.


Markarbete olika betydelser.

När någon säger att de tränat markarbete, kan man ibland bli missförstånd.

Vissa menar att markarbete är...:
- ...När man arbetar från marken, alltså utan att sitta på hästen.
- ...När man rider dressyr i en hoppsadel på en hopphäst.
- ...När man rider med bommar, cavaletti och lite småhinder

Enligt mig det sista. Som kan inriktas på dressyr eller hoppning. För att träna på svängar, kliv, takt och avstånd.

Vad är Markarbete för dig?



Tränings-schema v.43

Nu ska jag göra träningsschema, vilket var längesen jag gjorde, shame on me.
Vaccin på Tisdag, därför ingen krävande vecka framöver.

Måndag: Rida i paddock
Tisdag: Rida ut, sen kommer veterinären med en spruta vaccin och ev raspa tänder.
Onsdag: Vila
Torsdag: Löshoppning hemma
Fredag: Lättare Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Löshoppning hemma

Ja jag vet inte, något sånt kanske. Dålig fantasi man har, kanske blir lite trickträning nån dag istället.

Uteritt.

Idag red jag ut, mamma hängde på. Vi skulle rida i östnor på dom bästa vägarna, men när vi nästan kommit fram hör vi att dom är på skjutbanan och skjuter, så vi vände och red längs ån. Blev väl nån galopp och så, men inte så krävande pass direkt. Mest skritt. Var väl borta i 1,5 h.
inga konstigheter, snäll häst!

Brodd

Jag och pappa satt i brodd idag på newtons dojjor. Kanske inte är dax riktigt än, men det står nog inte på förens det är istider här i dalarna. Och jag ville göra det innan Newton slitit ut vinterskorna, för då måste jag köpa nya och rikta om dom. Så nu kan han ha samma skor i vinter och jag slipper rikta. För jag har ju inget städ än :(

Har ni broddat än? När ska ni?

Sthlm Horse show.

Börjar dra ihop sig till stockholm horse show. Vill jättegärna se Clinicen med Jean Francois Pignon, och annexet såklart :D:D
Självaste showen är väl inte sådär jättelockande faktiskt. Ska fan prata med rektorn och höra om vi naturbrukare inte kan få åka :P

 

Tips

Skulle Tipsa om www.rytteriet.nu 
Bra sida med utrustning och kläder för dig och din häst.
Även hund och katt saker.
Finns grejjer i olika märken och prisklasser.
Finns även en REA sida, med bland annat ett fleecetäcke för 160 kr.

Våran verkstad.

Nej nu ska jag gå ut i garaget med pappa och se om vi kan göra några hinderstöd :) Så kanske vi kan löshoppa nån dag, med lite bättre material än förra gångerna. Och om typ en månad äre löshoppning på ridklubben. Tänkte att jag skulle försöka få med mig Newton dit, det vore super! Hoppas vi har köpt en transport tills dess.

Har ju bommar nu i bra längd iaf, fast dom är inte målade, men det får vi ta till våren tror jag.

Gårdagen

Var borta hela dagen igår, så jag fick rida på kvällen, så det blev paddocken. Det som var så fint på dagen, helst hade jag velat rida ut då. Hade iallfall bommar och travade över, gick fint. Och hade en bom på mitten på "snett igenom". Galopperade några varv :D och övade på att han skulle galoppera snett igenom, vilket han tyckte var sådär då han vill hålla sig på spåret och ta stöd från staketet. Men fick honom att galoppera snett igenom, men ofta sakta han av efter halva vägen. Sen prova jag galoppera över bommen, men vid bommen sakta han av till trav.. Men i slutet så fick jag honom att galoppera 2 gånger över bommen. Då var jag nöjd, travade och skrittade av och gick in med honom. Svettig blev han. Galoppen är jobbigare än trav kan vi då säga. Men snart har han nog fått upp lite mer kondition och bär upp sig bättre i galoppen. Och snart hoppar han ;) 50 min red vi totalt.

Falu Ridklubb

Var ju på Falu rk idag med skolan.
Mockade, sopade, fyllde på spån (fast det inte behövdes enligt mig), mockade shettishage, ta in hästar, borsta Junior, linda benen, knoppa, rida.

Ja det var väl det, Hästen Junior som jag red hade sjukt hög manke, manken var typ 20 cm högre än ryggen. Lite skillnad mot Newton som knappt har nån manke alls. Annars var Junior stel och slappnade liksom inte av, ganska stark, men faktiskt inte så seg som vissa andra. Men Marika, ridläraren sa åt mig att jag var hästens coatch, lärare, psykolog och jag skulle få honom att slappna av, knyta upp knutarna. Ställa utåt, innåt. Hur jag skulle hålla handen, känna hästens mun med armbågarna, och när jag lirkat lite så slappnade han av och  fick ner sitt huvud och slappnade av i halsen i några sekunder, sen fick jag börja om igen, och så höll vi på, haha. Men faktiskt så kändes det bra att han slappnade av i några sekunder iallfall, jag liksom klarade det, och jag lärde mig något!

Slutna och galopp.

Blev ingen vilodag för newton idag, det får bli imorgon istället, för då kommer jag hem senare. Red i paddocken, provade på öppna/slutna, men koncentrerade oss mest på slutna idag. gick ganska bra i slutet måste jag säga. Och så blev det galopp, fick ihop ett helt varv som mest utan avsaktning idag :) Men man känner att han inte är speciellt stark i galoppen, han vill sakta av, han bär inte upp mig i den än, och blir väldigt trött efter galoppen. Dålig kondis och helt enkelt svag i galoppen.
Men det går att jobba på, nu kan han iallfall galoppera. Jag är överlycklig, äntligen har vi tagit ett steg upp igen. Känns som vi varit stilla ganska länge nu.

Lagade ridstövlar.

Just ja, lämnade in ridstövlarna på lagning till skomakarn i måndags, stövlarna som jag köpte begagnade var ju lite paj i dragkedjan. Men jag fick tillbaka dom idag, och det kostade bara 150 kronor.
Ska fixa bild på dom :) 

Provred dom idag, och det är lite ovant, och dom vara kalla, haha. Fast det är ju mer finstövlar :) 
Ska rida med dom ett tag så jag blir van dom.

Galoppi.

Hann rida innan det blev mörkt idag. Fast det var därmot kallt idag och underlaget i paddocken var halvfruset. På gränsen till att man inte kunde rida där. Det var hårt men om knucklorna skönk ner lite när man gick på dom. Så lite stapplit var det, men inte stenhårt som sagt. Var lite skeptiskt i början, men tänkte att jag rider en stund. Hade dressyrsadeln. Travade igång och tyckte att det allt kändes ganska bra. Gjorde lite galoppfattningar och han var jätteduktig att fatta, även på ställen han inte fattat galopp förut. Och när han var påväg att sakta av kunde jag bara luta mig tillbaka och driva mer i sadeln och lägge på spöt lite försiktigt och han galopperade några steg till. Så han var Superduktig idag. Detta har inte gått att göra förut. Så vi fick längre galoppsträckor än vi nånsin fått, typ ett halvt varv. haha xD Men jag var överlycklig, och vi gjorde detta ett par gånger i båda varv. Då var jag nöjd med honom, travade av, skrittade av. Blev ridning på ca 40 min bara. Men det var riktigt bra, det lilla vi gjorde! Ska öva öppna/sluta nästa gång jag använder dressyrsadeln, när det är lite mjukare underlag.

Imorgon får det nog bli vilodag för Newton, men jag ska rida på Falu Rk tror jag. Hoppas jag får nån häst som jag inte ridit, som är lite mer frammåt än dom andra. Och att vi får göra något kul, nått som vi lär oss av.

Är så jävla tråkigt att vara på falurk med skolan, vi typ mockar, fodrar, tar in hästar och rider ibland. Slavarbete.

Dressyren och longering.

Det var något fel på datorn igår, så bloggen funka inte. Igår red jag dressyr, Flyttade lite och så. Allt gick jättebra, han var jätteduktig, men ville inte alls fatta någon galopp i höger varv, men tillslut fick jag några galoppsprång. Skänkelvikningen gick okej, framdelsvändningen gick super, gick runt hursomhelst i mitten och svängde endast med framdelsvändning åt olika håll. behövde inte anstränga mig så mycket, mest tänka på vad jag ville göra. Sen när vi skulle göra samma sak fast bakdelsvändning hade han ballat ur lite, gjorde nån blandning, gick emot skänkeln och lyssnade inte. Men efetr ett tag gick även detta super.
Min lilla dressyrponny :)
Nästa dressyrpass ska vi öva öppna/slutna. Vilken dag det nu blir.

Idag kom jag hem sent, så jag longerade honom, gick en sväng med honom först ute på vägen för att skritta igång där istället för på volten. Så totalt höll vi på i ca 40 min. Det gick bra iallfall.

Betfor.

Började med betfor igår, får se om det blir någon förändring, antingen så blir han piggare, eller så slår det runt i skallen som av havre, eller så blir det ingen större skillnad. Han tycker det är mumsigt iaf.
slafs slafs låter det när han smaskar och sörplar i sig de.

Helgen

Då har man varit dålig på uppdatering igen då.

Torsdag: Emilia red, han hade varit svårfångad i hagen, igen. Och vrång i ridningen.

Fredag: eftersom han blivit svårfångad, (och detta gör att man blir irriterad under hela ridpasset sen) så hade jag honom lös i paddocken, och jag tränade på att han skulle gå ifrån mig, och komma med mig utan närkontakt. Gick jättebra efter en stund, han följde med mig hur jag än gick och vände på mig. Han stannade så fort jag stannade också. När jag sprang travade han bredvid mig :D och fick honom även att galoppera nån gång bredvid mig :D

Lördag: Red ut med mamma och flärran. Red lite på ängen, och galopperade, dock fick jag bara galopp mot hemvägen på ängen. men det var en bra galopp iallfall, med krafft och energi. Kändes riktigt snyggt. Sen red vi vidare på nya stigar och vägar :)

Söndag: Red på nya stigar igen, lite tittig, men man behöver bara klämma till med ytterskänkel så bryr han sig inte mer. Typ som att jaha det var inge farligt, haha sötis :) Men det blev mest skritt, så när vi kom hem travade jag på i paddocken lite, han var frammåt i början, men segade ner efter ett tag. Övade på att halta, från skritt och från trav. Och fram igen, helst direkt till trav. funkade bra. Innan jag skrittade av red jag innan för spåret och svängde honom huller om buller. Men svängde med rak häst, alltså bak och framdelsvändningar. Gick jättebra, fast ibland blandar han ihop dom, så man får vara extra tydlig.


Nu ska jag gå och ta in honom.

Bajsmannen

Red idag, gick väl ändå hyffsat, men ibland gick han emot skänkeln,  och var seg. Och jag vill att han ska galoppera på mer, fler galoppsprång, lite mer liv i hästen. Och så jobbigt att han bajsar typ efter 10 meter hela tiden nästan. Det blir liksom inge kul när han stannar och bajsar hela tiden. Nu jävlar måste jag köpa betfor, för hans mage och mer energi.

mörka kvällar.

Det hann bli mörkt innan jag kom till stallet, och Newton ville inte gå in, han vända bara rumpan mot mig, även fast dom andra hästarna redan gått in :O
tillslut fick jag tag på honom, och eftersom det regnat på eftermiddagen/kvällen och hade inget täcke så var han dyngsur. men jag longerade honom utan inspänning. vela inte rida honom och sätta på honom sadel när han va så blöt. Longerade kanske 1 timma. Hade bommar. Det gick bra, jag orkar inte beskriva träningen och övningarna.

godnatt.

Veterinär-praktik.

Praktiken idag på Wilkesbacka.
- kastrering av åring
- spruta i led på ponny
- kolla på http://veronicasroka.blogg.se/  snygga häst cuwento.
- Akut halt häst, ultraljuda, senskada i djupa böjsenan.
- Lyssna på försäljare av nytt avmaskningsmedel. Hette typ victin, som ser ut som hästgodis, som man ger dom från handen, och dom flesta hästar tycker om de. Luktar lakrits.

godnatt

nu ska jag lägga mig, ska upp 05.30 och ska till veterinären på praktik.

förresten så tittade jag på en transport imorse, en gammal brenderup boggi med sadelkammare. stor och rymlig transport. lite renovering på den så man får lägga ner lite på den, men den skulle bli ett himla bra och praktiskt släp då. byta golv, stötdämpare är viktigast, sen finns det lite annat småfix om man vill. och målas om. Det är ju det att det kommer ju ta ett tag innan den är fixad antagligen.

- Vad har ni för erfarenheter av brenderup?

Godnatt

Cooling.

Fint väder idag, så jag bestämde mig för att rida ut. Fast med min bror Elias och våran hund. Elias skulle nämligen ut och jogga, så jag fick sällskap. Men medans jag väntade på honom red jag i paddocken, skrittade fram och travade, skraittade, travade, tränade på att få honom att börja trava, utan att jag behövde använda rösten eller spöt, eftersom han varit lite vrång nu på slutet. Gick bra som fan med det efter en liten stund och han travade utan att jag gjorde så mycket. Bra!
Sen kom Elias och Flärran, så vi red iväg, bakom KJ, förbi soptippen. Mötte några bilar på grusvägen eftersom soptippen var öppen. Men Newton var hur cool som helst. Förutom en gång när det kom en bil bakifrån, då blev han lite skraj, och ville springa. Men han är ju ett flyktdjur, så de va inge konstigt.
Travade även upp för en brant lång backe, de tyckte han var jobbigt, var helt slut när vi kom upp, haha.
Annars gick allt super, fattade galopp och han fattade dirket på rakt spår. Och rätt galopp varje gång också. ;)
Han var ganska stark och dragig, helst när han hamna efter. Och när han var före stannade han och väntade in Elias. haha :)

Red totalt 1h 40 min. Ganska länge, men inte så krävande.



Bjuder på en bild på mig och C-ponnyn Farin på Hofors ridklubb, när vi var där och hoppade terräng med skolan i våras, jättefin terrängbana alltså. Här hoppar vi en mur på 110. Ponnyn blev het på banan, sprang som fan och tyckte de va kul.


Dagens ridning och betfor?

Red i paddocken idag, gjorde typ samma sak som igår fast hade fram nya bommarna som är grovare. gick finfint med bommarna. Dock så blev han okoncentrerad i slutet, gick emot skänkeln, tittade åt andra hållet än jag ställde honom i. och stannade och vägrade gå fram. Fyfan vad arg man blir. En gång gick jag av och longerade honom några varv för att få fram honom.
Och så stannar han minst 10 ggr och bajsar, och minst 10 grr och fiser.  Helst stannar han och gör sina behov precis när jag håller på att förbereda honom för galopp eller precis innan bommarna eller så. Kanske bara är slumpen.
Han blir bättre på att fatta galopp, han fattar oftast direkt, fast jag är övertydlig, men ändå :P Men problemet är att han saktar ofta av efter 2 galoppsprång. Men ibland blir det en hel långsida.
I slutet släppte jag lös honom, sedan försökte jag leda honom utan grimskaft, ledarskap, han ska gå efter mig, jag bestämmer, och det gjorde jag efter en liten stund.
Imorgon blir det nog uteritt, jag tror vi behöver det.

Funderar på att börja ge honom betfor, då det stabiliserar tarmfloran, och för att det ger energi utan stärkelse. Tänkte att det kanske skulle bli bättre i magen på honom, och ge honom lite mer energi..

Frågor till er läsare:
- Läste att betfor innehöll mycket kalcium också, kan det vara bra för femåringar?, eller bör jag ge extra fosfor?
Jag har tyvärr ingen analys på höet.
- betfor hiss eller diss för oss?
- Eller har du annat förslag?
- Vad använder ni för krafftfoder?


samarbete till kamp.

Red idag, första gången med skor. Första gången på en vecka. Det gick hyffsat bra, vi övade galopp. Starta från nytt ställe. Och i början travade han bara snabbare. Sen blev det typ två galoppsprång och sedan sakta av, sen jobbade vi på att få längre galoppsträckor. Så i slutet blev det hela långsidor. Det gick bättre att hålla galoppen när jag satt ner 2 språng, sen stod upp 2, satt 2, ja ni fattar. Men i slutet började krafterna ta slut på han, så de blev svårare att få galopp. Men ibland fattade han direkt. Sen när jag skulle trava av så börja han krångla, kunde inte koncentrera sig. svängde åt fel håll, gick emot skänkeln, drog bettet. Stannade och vägrade gå ett steg. Ja sådär höll han på. så jag blev så förbannad på honom och han tyckte nog att jag var minst lika dryg som jag tyckte han va. Men tillslut kunde vi trava av i avslappnat tempo och ställa och svänga i rätt riktning.

Utrustning i läder.

Jag vill så gärna ha nya sadlar, en skön dressyrsadel som verkligen passar, och gärna en hoppsadel istället för min allround. Fast min allroundsadel är väldigt skön, men den knarrar jättemycket. :(

Dressyrutrusningen ska iallfall vara svart, och hopp kanske ljusbrun / tabacco eller vad de kallas, annars svart den med. Fast jag har ju grå kavaj, och de passar bättre med svart sadel då.

Typ nått sånt här:


Dressyrtränset älskar jag bara! det är från Jacson. V-pannband med guldstenar. Och den breda nosgrimman, fast jag gillar inte tillbakaknäppning. men de är svårt att hitta med bred nosgrimma utan tillbakaknäppning.
Dressyrsadeln kommer från Prestige, och jag bara tog den som ett exempel, för att den såg snygg och skön ut.
Pullartränset kommer från Globus, men fanns bara i strl ponny där jag hittade de. Någon som vet var de finns prisvärda pullarträns i den färgen?
Hoppsadeln hittade jag begagnad, det är en Zaldi star, tyvärr var den för liten för min häst, men snygg.
Och matchande Senskydd i läder, dessa kommer från Globus.

Nu tog jag inte direkt lågbudget. Bara för att visa färgerna och önskelista på hur jag vill att det ska se ut. Jag letar vidare! Men Tränset från Jacson är jag riktigt sugen på, det var även rea på de.


Gå in skorna.

Tömkörde även newton nu på kvällen, så han fick gå lite i sina skor, skritt och trav. Han var jätteduktig med tömkörningen. verkligen. och han verkar inte bry sig så mycket om skorna. Han slog inte i en enda gång.
Det var mörkt ute i paddocken, men det var fullmåne, månen var våran lampa.

Spån.

Har även hämtat 2 lass med spån med pappa idag och mockad in i spånhuset. 3 kubik spån, det är ändå ganska mycket att skotta.



Städade även där inne i spånhuset, eller förrådet eller foderkammaren. Alltmöjligt-huset.
Spikade upp nån hylla och ordnade lyse så man ser nått där inne, nu när det börjar bli mörkt. Super.


Framskor

Imorse gick jag upp kl 7, gick till stallet och släppte ut ponnyn, mockade medans han åt frulle. Sen longerade jag honom , han var ganska inspänd, men han var jätteduktig! och sedan in i stallet för att vänta på hovslagaren. Han kom en halvtimme försent. Henning var trevlig, men han tyckte jag kunde sko honom själv eftersom jag utbildar mig till hovslagare. Men jag har ju inget städ. Men henning verkade, satt på skorna med 2 söm, sen fick jag spika i resten och sedan nita. Han var imponerad ;) Han tyckte jag var duktig och han var verkligen imponerad. hihi.
Och newton var jättesnäll, han stod som ett ljus nästan hela tiden. :D <3

Väntar på Henning


Före Barfota, som ni kanske ser så sliter han på ytter.


Efter :) Känner inte igen honom i skor :)

Boj Hästtransporter

Äntligen funkar datan, den har laggat hur länge som helst. Sitter och tittar på hästtransporter, är i behov av en nu. Så jag kan ta mig nånstans med Newton, det blir mörkt på kvällarna och att kunna ta sig till ridhuset vore toppen.

Jag ska ha en begagnad för jag är inge rikemansbarn, och det ska vara boggi, och den ska vara bra och fräsch. Kanske runt 20 000 kr. Det är assvårt att hitta något som duger i rätt prisklass och inte för långt bort.
Jag är förtjust i Boj, jag vet inte varför. gillar bara designen, och för att det är en rymlig och stabil vagn.

Men man kan ju drömma:

Dessa är nya Boy Bravo vagnar som står i rättvik för försäljning, inte alls långt bort. If i were a rich girl.

Eller en Hästlasbil för B-kort. och med bodel. Så jävla smidigt. Snygg var den också.

Vill haaaa!

Men nu var det kanske 20 000 och inte 100 000 - 500 000

Bus-ponny.

Tänkte bara gå ut en promenad idag vilket jag gjorde, men det kändes som han var lite full i energi och bus så jag släppte lös honom i volten och lekte/longerade honom.

Imorgon kl 9 kommer hovslagaren. Spännande!

Tråk.

sitter och väntar på bussen, bjuder på en bild sålänge.



skriver mer ikväll

RSS 2.0