Borta bra men hemma bäst.

Ja nu är vi hemma, det tog 10 min att lasta denna gång, hipp hipp hurra. liksom 30 minuter mindre! Han var glad att komma hem iallfall, rullade sig direkt, och dom andra hästarna rullade sig också, samtidigt. Så 3 rullande hästar, de såg lite lustigt ut. Sedan galopperade han till De andra hästarna och hälsade, sedan tog han några varv på ängen i galopp och trav med hög hals :)
Han har trivts/trivits (stavning?) bra i stugan, avslappnande och skönt tror jag han har tyckt. Men han vet allt var han bor, och där trivs man bäst. Nu börjar träningen igen.
För övrigt så sprang han som en tok i hagen innan vi skulle ta in honom. Han var glad och lekfull. Finns nog lite energi och lite spring i dom där benen nu :) Blev inga bilder på denna rusch heller tyvärr. Men bilder från stugan kommer en annan dag. Blev inte så mycket bra bilder på grund av dåligt väder, dålig kamera och otur. Men dom finaste och värdefullaste bilderna har jag i mitt huvud :)

Lek.

Idag Tömkörde jag newton lite grann på kvällen, vill liksom hålla på med honom lite även fast vi har "semester", så han blir hanterad, och så är jag så rädd för fång. men efter när jag tagit av honom och så, så börja han busa och leka, sprang som en tok, och jag sprang med, jag lekte häst. Vi sprang fram och tillbaka och newton gjorde världens språng och sparka bakut i luften. Han sprang igenom granar och allting. Busponny :) Sen lät jag honom lugna ner sig innan han skulle gå in, men när jag gick och ropa på honom vid grinden kom han i full galopp igen till mig :) Så jag gick några varv runt i hagen först innan vi gick in så han fick skritta av.

Vi mår så bra här, vi trivs och njuter av livet i vildmarken. Även m det är tråkigt väder, regn, moln ch kallt, men imorgon och på onsdag ska det bli fint, och på Torsdag åker vi hem. Det märks att Newton tycker om Gropberg :) Han går i sin hage i skogen och pysslar och donar. Skogsmullen :)

Det är en jättestor gran i hagen som han kan gå in under och där har han värsta kojan, han brukar stå där, både när det regnar och inte. Så när man ropar på honom sticker han ut huvet från granen. Sötnos :)
Och när han inte är där och jag går in där då kommer han direkt, precis som att det är hans koja och han ska visa mig den :)

Jag är så lycklig

Internet ute i skogen.

Hej, mitt trådlösa internet funkar här i stugan ändå, jag trodde inte det. Så jag ska berätta lite. Det tog 40 min att lasta Newton, det hade säker kunnat gått fortare men jag ville inte stressa honom eftersom han inte är van. han går in utan problem, tar en tugga ha och går ut. Så man hinner liksom inte sätta fast bommen innan han backar. Han var inte rädd, utan kände sig bara lite trängd när man flyttade väggen och skulle sätta för bommen bakom honom. Men efter 40 min fick vi igen. Han blev lite förstkräckt när han satt fast, jag åkte med i transporten en liten bit för att se hur det gick. Det gick bra men han var lite uppstressad, men lugnade sig mer och mer. När vi kom framtittade han sig lite runt bara sedan började han käka, kom fort till ro. Nu har vi varit här ett par dagar och allt går jättebra, han trivs jättebr, han är så  lugn och kamratlig. Vi har inte tränat något än, bara kommit till ro här på berget och tagit det lugnt, lite semester måste man ha som häst också :)
Det går bra även i stallet, han står i spilta, och redan första natten var han spånig, vilket måste betyda att han legat ner. Positivt!
Som sagt så trivs vi här både jag och han. Idag har det varit dåligt väder tyvärr. Skriver mer sen och så ska jag ta massa bilder.

Bete.

Igår åkte jag och pappa till stugan och satte upp en hage och hämtade en transport som vi lånat. Idag ska vi försöka få med oss hästen till stugan, vi blir där i en vecka om allt går som det ska. Hoppas att det går bra med allting. Det är ju inte ens säkert att vi kommer iväg, om newton vill gå in i transporten.

ha det bra, kommer tillbaka om en vecka!

Hoppas allt går bra nu. HEJDÅÅÅÅÅ!!!

Falsterbo.

Har nyss tittad på falsterbo horseshow på tv, hoppning. Skulle velat vara där, hade gärna velat se hovslagartävlingarna, det är det jag mest skulle vart intresserad av, även om det andra också är kul. Fränt att se hovslagarna tävla liksom, i skoning och smide med mera :)  För övrigt så har Roger, hovslaren jag är på praktik hos har vunnit bästa skoning på tävlingarna i falsterbo :) Jag får satsa på att åka dit och titta nästa år. Nån som hänger på? ;)

Ridtä

Var på granngården här om dagen, hittade ett skitt/ridtäcke på rea för 149kr, har kostat 399kr. Jag tyckte det var värt :) Vattenavstötande och tunnt fleecefoder. Reflexkant har det också, och en fin färg som passar på min häst, mossgrön :)




Rodeo.

Red idag, tänkte rida på grusvägen, men när jag travade fram på banan var han ganska pigg i traven och lite tittig, så då vågade jag mig inte ut. Tänkte att det var bra att han travade på, men han var som sagt tittig, men jag travade på ja med, försökte lugna traven ibland också, Det gick bra faktiskt, längre steg och så. Men helt plötsligt kom ett cp-ryck som förut oc började bocka och sparka bakut, värsta rodeo. Hllde mig kvar länge, men tillslut for jag av, tappade andan lite, fick int i knät och svanskotan, var väldigt snurrig efter också. Men när jag ramlat av vände sig hästen och kom till mig direkt och såg hur det gick. gofis <3 Så jag tror inte att han vill bli av med mig, utan att det är nått fel, nått han blir rädd för, nått som nyper honom eller något. När jag slutade vara yr hoppade jag upp igen och skrittade av, mer kunde jag inte då. Om man bara kunde fråga honom.

Pappa blev lite chockad, det var den värsta rodeo han sett, tror han blev lite rädd.


Dressyrsadel.

I fredags var jag på loppis och hittade en dressyrsadel, för en billlig slant och köpte den, tänkte att om den inte passar är det bara att sälja den dyrare. Det var en svart dressyrsadel av märke gold medal, inklusiva stigläder, dressyrgjord, stubben stigbyglar, sadelställning och sadelöverdrag, för 500 kronor. Tänkte att sadeln måste vara mer värd än så, riktigt läder och såg inte speciellt sliten och använd ut. Tittade på annonoser när jag om hem och hittade en lika, begagnad för 4000kr. Nypriset på denna sadel låg på 9000kronor. Plus att jag fick med massa tillbehör, så jag trr jag har gjort en bra affär. Ett riktigt fynd!
Provade sadeln igår, longerade honom med den för att se hur den låg i rörelse, den låg lite framåtlutad, efersom newton har låg manke. Satt sedan upp och kände lite på den, och jäklar vad skönt att rida i dressyrsadel. jag som alltid föredragit hopp. Men ja. Fick honom att göra fram och bakdelsvändningar för första gången, första gången jag provade. Han är så lättlärd och duktig, även om vändningarna ibland blev blandat bak och framdel. Men han är duktig.
Ska höra med någon som kan lite mer om sadlar och höra mer om hur den ligger. Jag tyckte att den låg framåtlutad, men ändå jämnt över hästen, och det var luft hela vägen mellan bossorna. Om den inte duger så säljer jag den och köper en annan dressyrsadel, eftersom det var skönt, och det känns som om dressyren går bäst just nu.





dåliga bilder tyvärr.

Frukost i morgonsolen.






Klumpfot

Red på banan här om dagen, försökte rida lätt så mycket som möjligt, då det är lättare och skönare att sitte ner i traven på newton. Det är som att sitta i en fåtölj, så skön trav har han. Försöktefå igång han så mycket som möjligt, att han skulle trava på lite mer, lite vaknare trav. Red mycket på volt och raksträckor, försökte länga och korta traven. Men han drog sig verkligen mot utången i volten, så jag nötte på det väldigt mycke, så han kunde sluta dra sig. Och när vi hade hållt på ett tag, måste ha fått mjölksyra eller något, för han snava på sina egna fötter, stupa rakt fram på den raka banan, och jag flög framåt, var mest rädd för om det hände något allvarligt med hästen. Han for på sidan och jag hade benet under hans mage. men han kravlade sig upp igen och var som vanligt, inge öm, inge värme, inge halt eller omtumlad. jag fick lite ont i vaden men inge mycke. jag hoppade upp igen och travade av. klumpfot ännu en gång. När han fått mer balans, muskler och kondition tror jag det blir bättre, då orkar han nog bära upp sin ryttare bra och själv vara i balans och ha koll på sina ben, hovar. Och får säkert inte mjölksyra lika lätt.



som ni ser så är underlaget ganska plant.

Galopp på volt

Jag har också longerat ett par gånger, och nått resultatet galopp. Även om det bara blir korta sträckor, ibland fel galopp och bara kan fatta galopp påvägen mot utgången. Men jag är lycklig för det ändå, man måste börja någonstans sedan utveckla det.
En gång när han galopperade på volten hade han fel galopp, galoperade och när han var vid kortsidan mot utgången drog han sig åt det hållet, jag drog till för att markera att han var påväg åt fel håll, och eftersom han hade fel galopp också så tappa han balansen när jag drog honom mot mig, så han ramlade fram på knä. men kravlade sig upp igen och började trava av sig själv, som om inget hade hänt. Så det gick bra. klumpfot.

Tisdagen

I tisdags provade jag mina cavalettiklossar för första gången. Och min häst är så jävla klumpig, klumpfot. Tittar åt ett annat håll när vi kommer mot bommarna. och vet inte var han har benen och lyfter inte och river. Fast han klarade det många gånger också, men han har svårt att lyfta på fötterna, bara ramlar igenom bommarna. Ja fast ibland var han duktig, tror att det blir bättre när vi galopperar mot ett hinder, det är nog lättare att lyfta då, det blir mer hopp då liksom. Borde löshoppa honom! Och dom här cavalettistöden är typ 30cm bara.





banbyggarn

Sorry.

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men imorgon ska jag sätta mig och skriva om några dagar som är värda att ta upp. Jag ska bättra mig med bloggen, men jag har iallfall tagit lite bilder. Hold on!

Dressyr.

Longerade på förmiddagen, det går bra nu, i skritt och trav. galoppen fattar han inte, blir bara sur på spöet. Vill börja jobba honom i galopp snart. Red på kvällen, i början kändes han inte som vanligt, konstig, kändes inte som samma häst. Kände om sadeln satt långt fram kanske, och jag hoppade av och drog bak den iallafall. Kändes som jag satt jättelångt bak. Och när jag travat en stund kändes han som vanligt igen. Han var lite okoncentrerad innan.  Gick jättebra sen, han bajsade jättemånga gånger och kissade 2. Vi travade på volt och rakt spår, blev lite dressyr idag. Försökte länga traven, vilket gick, ibland.  Vill få igång honom lite mer, lite mer fart och energi. Även i skritten ville jag få en mer utsträckande och mer levande skritt, vilket gick bra med lite arbete. Även skänkelvikning fortsatte vi med idag, han har lättare att flytta åt höger för vänster skänkel, än åt vänster för höger skänkel, men tillslut flyytade han fint åt vänster också en gång och då travade jag av. Något som han är duktig på är att göra halt direkt från trav.

Min tredje avramling på Newton.

red igår efter regnet, satt mig upp började skritta fram, och rätt som det är gör newton värsta bockningarna utan att jag är beredd, vi liksom skrittar fram och jag håller knappt i tyglarna. Det var inga småbocksprång han gjorde heller så jag flög av utan att veta om det. och jävlar vad ont i huvet jag hade, och newton kom fram till mig direkt som att han sa förlåt. Sötnosen. Jag hade ont i huvet hela kvällen sen, därför jag inte skrev igår, låg bara på soffan. Fast jag hoppade upp igen på hästen, annars hade ju han vunnit stenhårt. så vi tog ett litet skrittpass. Jag hade för ont i huvet för att trava, annars hade jag gjort det. Det gick iallfall bra, han var inte uppstressad eller något, så jag undrar varför han gjorde det. det kom liksom så plötsligt, som att kan skulle blivit skrämd, fast sen är han coollugn. Antinget blev han rädd eller så var det bara nån fason, eller så låg sadeln för långt fram. Det är iallfall bättre i huvudet idag, och jag tror inte att det var hjärnskakning, kanske en mindre, för jag var lite snurrig efter, men pupillerna jobbade på bra och jag var inte illamående. Lite stel i nacken är jag idag bara. Snart ska jag gå och longera, så kanske han får ur sig lite spring i benen.

tork-tipset

Det blev vilodag idag igen, det bara regnar :( eller det var inge regn på morgonen, men eftersom jag fyllde 18 igår så var jag ut igår, och orkade därför inte göra något på morgonen. haha. Men när jag tog in honom var han blöt, han gick utan täcke idag. så jag torkade honom med hö. det hade jag inte fått göra för 2 månader sen på honom, då hade han blivit assur om jag störde honom när han åt, men det var inge problem, jag fick fixa och gnugga hur mycket jag vela medans han åt :) Det är jättebra att ta en hötuss att gnugga hästens päls med,  då torkar dom fortare, plus att man får upp blodcirkulationen. Sedan sopa jag och pysslade i stallet, jag älskar att pyssla i stallet, helst när hästarna är inne, då har man liksom sällskap, och man blir så avslappnad och bara myser. Radion var på och jag diggade och sjöng, hästarna tuggade på sitt hö och regnet öste ner utanför, det lät sådär mysigt på plåttaket.

Dressyr.

Igår blev det vilodag, regnade hela dagen, usch.
Idag fyller jag år och jag har ridit idag. Gick jättebra, han stannade inte en enda gång och jag behövde inte använda spöt alls. Provade lite skänkelvikning i skritt och trav åt båda håll, och han flyttade sig lite :) alltså inte 100 procentig skänkelvikning direkt men något :D Han längde på traven också när jag ville det. Jättefin och trevlig var han, sedan tog vi grusvägen och fick galopp 3 gånger. Fast han fattar inte galoppskänkel men vi travar på som fan och ramlar in i galopp. Idag kändes det som att vi skulle kunna starta dressyrtävling närsomhelst, haha. Nejdå, men det var riktigt kul och trevligt, fan vilken bra ponny! Det tar sig med träningen :) Nu är det galoppen vi ska träna in. Det har gått så fort nu på slutet, i början var det segt, för han ville bestämma, men nu går det verkligen att träna. Vi har blivit bra vänner. Spännande att se vad det blir av honom, hopp, dressyr, eller kör. Det mesta går ju faktiskt bra. Och han är lättlärd, det kommer bli en kanonponny. Bästa ponny <3

Granngården-shopping.

Var på granngården idag igen och bytte kraftfodret till ett bättre bästföre-datum. Köpte också en flugspray, min andra har försvunnit. Och så fick jag 3 par cavalettistöd av mamma i förskottspresent :D

Dagens framsteg i longering.

Idag longerade jag honom igen, bara för att fortsätta gårdagens pass innan han glömt igen. Jättebra gick det, fick hnom att trava enkelt, och flera flera varv kunde han trava, oftast tills jag sa till. Fick han i galopp 5 gr också, fast bara några språng, Han blir så sur och attackerar spöt såfort man använder det lite. Fast nu har han iallfall respekt för det. Och han blir sur på spöt men inte mig, haha. Ja stor förbättring iallafall, även om han fortfarande attackerar och sparkar mot spöt. Jag menar, igår fick jag honom knappt att trava, eller jo tillslut, och idag trava han på jättebra och jätteenkelt från början. När jag pressar honom som han blir sur, när han ska trava på mer eller galoppera, men jag blir väl för ivrig. En sak i taget, en förbättring räcker. Blir bara så envis när han sparkar och attackerar. Men det blir nog snart bättre. :)

Hööks katalogen kom på posten idag, och jag kände det faktiskt på mig, jag har väntat på den ett tag. Nu ska jag kolla igenom den... igen. :)

Gårdagens ridning, första galoppen.

Nu ska jag skriva om ridningen igår, vi red på grusvägen, lite fram och tillbaka, på tillbakavägen var han framåt, jag drev på som bara den. Han travade som en travhäst kändes det som, längde på stegen som fan, och tillslut ramlade in i galopp, vilket var meningen. 2 gåger fick vi galopp, en gång i vänster galopp och en gång i höger. TJOHO, överlycklig var jag, tyvärr var pappa för seg med kameran. Så ingen galoppbild tyvärr. Fyfan vad glad jag var, jag hade galopperat på min häst för första gången. :D


ner med hälarna emma ;) haha nej jag skänklar nog på. inte så snygg bild kanske.


Kisspaus.


Precis efter en liten galoppsträcka, värsta traven och en överlycklig emma.

Ny grimma.

Var på Granngården i måndags och köpte kraftfoder, hittade en grimma också på rea, 20 kronor med grimskaft och flyweil. Värsta kapet, asbilligt ju. Kanske inte min favoritfärg men. Köpte en fodertunna också på ÖB. När jag kom hem såg jag att kraftfodret hade utgångsdatum ganska snart, början av september, då har han nog inte hunnit äta upp det, så jag ska dit och byta imorgon, för då ska jag köpa två "sockerbitar" ocks, asbilliga har dom, 2 st för 99 kr.



newton i nya grimman :)

Vem är högst i rang, spöt eller newton?

Idag har jag ridit, men det skriver jag om imorgon, för jag orkar inte lägga in bilder på datan nu.

På kvällen longerade jag, vilket varken jag eller newton tycker är speciellt roligt, då båda blir så jävla sura. haha. Han attackerar spöt när man piskar. Att fösa fungerar inte än, han har inte så mycket respekt för spöt, och inte för mig heller för den delen. Han vägrar typ gå frammåt. Efter en timme hade jag fått honom att trava 5 gånger korta sträckor i båda varv, och då var jag nöjd. Nu blir det mer longering i fortsättningen, så han kan det utan att krångla.

1 gången - bara slumpen
2gången - bara tur
3 gången - börjar bli en vana
4 gången - inlärt

det är nått sånt där, det ska vara rätt 4 gånger iallfall, då har han lärt sig läste jag i en hästbok, kommer inte ihåg vilket tyvärr. Det var en bok som var asbra, om en man som kunde tala med hästar. Boken hette typ Tala med hästar eller nått liknande. Nästan en timme tog det innan vi var klara, jag var nöjd. Kanske en halvtimme innan något framsteg. Jag är glad för det, jag är inte en van longerare om jag säger så, så antagligen är det inte bara hans fel, jag är inte van longering heller. Jag kanske har longerat vana hästar max 10 gånger innan jag köpte newton.

Queens Fizzy

Min favoritponny på ridskolan har avlivats. Hon var min älskling, hon var bäst, hon var speciell, han var duktig och pigg. Gumman, bara 15 år blev hon. Jätteduktig Dressyrponny, lite het i hoppning. Hela tiden har hon varit min favorit, från när jag börja till nu, fast nu är jag inte kvar på ridskolan längre. Men ändå. Hörde att det var nått i hovarna, att det gick att fixa, men det skulle ta lång tid, dom får väl ut mer på försäkringen än att sälja henne till någon som har tid och lust att få ordning på henne. Många minnen med dig gumman, du har lärt mig grunderna, och lite till. Vi var ett litet team du och jag. Du var värd att leva ett längre och lyckligare liv. Vila i frid gumman, nu betar du på dom evigt gröna ängarna <3

Finaste Fizz

Framsteg och lite lyft.

Oojojoj vad bra det gick idag.
Red i paddocken med bommar som sagt. Gick med honom över bommar och ett litet hinder först innan jag satte upp. Klumpig som fan var han över hindret, bara stampa igenom, men när jag satt en markbom framför så han inte kom för nära innan han lyfte så gick det bättre och han klev över utan att riva ett par gånger. Observera att  hindret var typ max 30 cm. Sen satte jag upp och red, började trava ganska direkt och sedan trava över bommar på volt, tre stycken bommar på böjt spår, gick super! Skrittade sedan över hindret, gick bra, sedan travade jag över, gick kanon, även om han var lite klumpig och rev ibland, han rev typ lika många gånger som han klarade det. Men jag klagade inte, berömde bara när han inte rev. Tillslut orkade han inge mer, stannade, jag piska på han sparka jag piska på han sparka, jag piska och han gick fram, han gav sig. Så var det några gånger, men jag vann varje gång och han gav sig. Tillslut slutade han stanna, eller jag kunde lättare bestämma. fyfan vad skönt det kändes, vi kunde trava flera varv utan stopp eller avsaktningar eller trams. Vi travade ochså över 6 bommar på böjt spår, vilket han tyckte var lite jobbigt på dom sista bommarna kände jag, men han lyfte iallfall på fötterna bra. Såhär mycket trav har vi aldrig ridit. Och han bajsade seriöst typ 7-9 gånger under detta ridpass, på lite mer än en timme. Så det vara bara bra, få igång magen lite. Han gjorde verkligen som jag sa, när han insett att jag inte gav mig. I slutet när jag travade av red jag snett igenom, och provade mig på en skänkelvikning, och lite åt sidan gick han allt. Fyfan vad happy jag är. Det går inte att förklara hur bra det gick idag, och inte hur lycklig jag är heller :) Newton var bäst idag <3

Promenad.

Vi var ute och gick i skogen för ett par timmar sen, jag newton och mamma, fyfan vad myggigt det var, så vi fick vända efter ett tag. Usch dom äter upp oss dom små jävlarna. Det går inte att träna ordentligt nu, jävla mygg. Newton var väl sådär duktig, eller ibland gick han snällt bredvid, ibland gick han på mig, en gång bet han mig men då jävlar vred jag om mulen på han. Första gången han har bitit mig. två gånger hoppade han till för nån fågel. Men sen inge mer med det. Ikväll ska jag rida, bommar blir det och försöka ta oss över något litet hinder kanske.

Tömkörning och mygg.

Tömkörde honom nu på kvällen, gick bra, han skrittade på rätt bra. Men hållde inte på så länge då det var myggigt och han var hungry.

Newtons sällskapsdjur kanske.

Såg en räv i sommarhagen idag när jag hämtade newton där. Såg ett par öron som stack upp bakom gräset, sen skutta den iväg. Det kanske är Newtons kompis :)



inte min bild.

Fot.

Jag gick nyss till stallet för att mocka, min hund var med jag hade honom lös, han gick fot med mig, och vi kom fram till hagen, newton stod i kanten och väntade på oss. Vi gick mot stallet och newton gick med på andra sidan stängslet, han gick liksom också fot :) Sen såg Flash, min hund, en katt vid stallet så han stack iväg, och newton galopperade efter bredvid honom, snacka om att vilja ha en kompis att busa med. Hoppas det kommer någon som vill hyra den lediga boxen snart. Safir och Valdi går ju i andra hagen, och newton får tydligen inte gå med dom.

Stallkläder.

Idag blev det tyvärr ingen träning, vilodag.
Kom bara att tänka på en sak,
igår tog jag in hästen i flip-flop och bikini, måste ha sett kul ut.

Ridning, lastning och ett trasigt träns.

Hann inte skriva igår om hur det gick. Vicky kom iallfall med sin Carismo, Newton blev het på han, vi gick till paddocken och skulle sitta upp, newton kunde absolut inte stå still, tillslut kom jag upp. Vi red, och sen var det inge mer med det, trodde newton skulle vara lite mer på än vara han var ändå. Han stannade väl flera gånger, men vi höll traven flera flera varv efter carismo iallfall innan han stannade. Försökta få honom i galopp efter carismo, men då stannade han istället. Latmask, så fort man pressar honom lite blir han rebellisk.
Lastningen, gick bra han luktade på rampen och klev på försiktigt, tog ett steg i taget. sen tog vicky longerlinan och drog bakom honom, vilket jag tyckte var fel, för då blev han trängd och han sprang bakåt ut, jag tappade honom och han sprang till ängen och åt gräs, skulle ta honom, han klev på grimskaftet och drog upp huvet så grismkatfet och en bit av tränset gick av. fast det funkar fortfarande. men fan, mitt fina träns :( Jaja sen fortsatte vi utan lina. Gick hur bra som helst, han stog inne i transporten, men när vicky stog bak och skulle stänga bommen ville han gärna backa ut, men är man locka med lite havre stanna han kvar och vi kunde stänga bom och lucka. Han var inte alls rädd eller uppstressad. Med lite mer träning kommer han kunna gå in i transporten själv.

Tretorn Advanced.

Designa din egen ridstövel från Tretorn, av samma modell som dom här:



Den som får flest röster vinner två biljetter till en horse show i London, Och topp fem vinner ett par Tretorn Advanced, och den ridklubb som presterat bäst vinner en ridlektion med Daniel Zetterman.
Tävlingen pågår till 31 augusti.
Lycka till, här är mitt bidrag, ganska ful, haha :D
Kolla vilket nummer jag fick då 6666, haha coolt.

www.ridstovel.se/?boot=6666

Dagens pass består av.

Idag kommer vicky, hon tar med sig sin häst Carismo, så ska vi rida i paddocken, så carismo blir lite draghjälp. Och när hon ändå har med sig transporten så ska vi lastträna newton, så carismo får nog gå i volten eller stå i box medans.
Spännande, får se hur det går idag då, jag återkommer och berättar sen.

mörkfux - palomino

Kom bara att tänka på att newton har blivit så himla ljus i färgen nu på sommaren, jag tycker det är finare när dom är sådär mörkfux. Men han blir väl antagligen ljus på sommaren.
Här har vi newton i mitten på april, när vi var och tiitade på honom. Och nästa bild är från igår, början av Juli. Kanske inte så snygg bild men, det är färgen ni ska se på :) Man kan nästan inte tro att det är samma häst. Fetare han har blivit också.
 

Onsdagen - Verkning och tömkörning.

Såg att jag glömde skriva på onsdagen, då verkade jag iallafall Newtons bakfötter, framfötterna tog jag förut. Ja jag utbildar mig till hovslagare. Vi stod ute och gjorde det, då det är så trångt inne. Men bromsarna var på honom hela tiden, och han orkade inte stå på tre ben längre än max 5 sek. Så det tog sin lilla tid, och han tröttnade och jag med. Men vi gjorde klart iallafall, det kunde blivit bättre om han kunde stå still, men jag gjorde mitt bästa och det blev bättre än innan iallfall, vilket är det viktigaste. Hovarna blev mindre och finare, ganska nöjd är jag ändå, med tanke på hur omständig han var. Och han har bättre isättning nu än innan. Fast det gick bättre än när jag tog framhovarna faktiskt.
Glömde ta en Innan-bild, men här är iallfall resultatet.:


Efter verkningen tömkörde jag honom, vilket gick väldigt bra måste jag säga, bästa tömkörningen på länge. Fick honom även att trava. Nu nog om Onsdagen.

Gräsätare som gräsätare.

idag blev det en kvällsridning på grusvägen fram och tillbaka lite i skritt och trav. Han var väldigt stark och het när man travade hemmåt. Så jag tänkte låta honom trava på fort och kanske att han ramlar in i en galopp. Men precis innan han är påväg in i en galopp hör jag en gräsklippare framför oss som är väldigt nära grusvägen, fick verkligen kämpa för att få stopp på hästen. Jag skrittar förbi, han som kör ser mig inte, men jag fortsätter skritta på, och när vi är jämsides med gräsklipparen ser mannen mig, samtidigt som newton blir uppstressad och börjar skutta. Men jag höll mig kvar som tur var. Men det konstiga var att gubben såg ju att hästen blev rädd, han slutar bara köra gräsklipparen, vafan man stänger väl av helt? eller? Jaja, Newton var uppstressad efter också och jag skrittade honom lugn tills han glömt bort det. Hursomhelst så gick ju allt faktiskt jättebra, trots gräsklipparen, det gick ju faktiskt bra med det också, ändå. Sen hoppade jag av, tog av sadeln och gick en liten promenad i skogen med honom, och pappa och hunden, innan han fick gå in och få kvällsmat. Så nu har Flärran fått en ny promenadkompis, haha, han som är så rädd för hästar. myggigt som fan var det, satt typ minst 50 st under magen på newton, och dom bet mig på armarna fast jag hade långärmat  :(

RSS 2.0