Im a busy women.

Hejsan, jag har jättemånga inlägg på gång. Skriva om alla ridpass, globen osv. Men jag har väldigt fullt upp just nu, och jag ska gå och lägga mig nu. Hoppas jag hinner imorgon..

Godnatt

Äter upp stallet.

Newton har börjat äta på väggarna, eller på träet. Även fast det är färg på. Så jag ska leta leksak på globen, och saltsten ska han ha inne ( han har det bara ute nu). Han är väl antagligen uttråkad, men han går ändå ute hela dagarna, går ut på morgonen och in vid 6 - 7. Pappa sa att det finns mineraler i färgen, så han tänkte att han kanske har brist på mineraler. Vi får nog prova oss fram med en sak i taget för att hitta problemet och lösningen. Vi börjar med leksak och saltsten. Sen får vi väl fortsätta med att tillsätta mineraler om han fortsätter, ge honom halm, och sist kanske ha på nå medel på träet som han inte gillar.

Emilia red idag, och hon tyckte det gick bra, och hon var nöjd :)
Jag tror inte hon red så länge, och inge galopp heller, men det var inte nödvändigt :)

Ridning i Ridhus.

Glömde skriva igår, var iallfall iväg till Ridklubben och red för första gången i ridhuset. Tränade inte på nått speciellt, utan bara att rida där inne i alla gångarter. Han var lite fjantig för vissa saker, men de släppte efter ett tag. En annan red där inne också samtidigt, och det gick jättebra. Men i slutet tränade jag på att göra halt framför speglarna. Älskar speglarna, så ser man hur man rider, vad jag gör fel och man ser på ett helt annat sätt.
Tog lite tid att lasta när vi skulle hem. Han ville stanna :P haha. riktigt vrång blev han. och tyglarna gick sönder. Men när han väl gick in så stannade han iallfall.


Kör bara kör.

Idag tomkörde jag Newton med Lokselen, sen drog han ett däck, sen satt jag fast en gammal rutten skakel som jag hittade på baksidan. Det var lite läskigt i början och han sparkade en gång mot den, men sen gick det hur fint som helst :)
Vill köpa vagn och släde nu, så kan vi vara tomte iår :D haha


Tränings-schema v.48

måndag Rida i ridhuset
tisdag (Hoppades på en plats för nina-träning, men nej) så det blir tömkörning, kanske prova dra något.
onsdag Rida Barbacka
torsdag Ridning i paddocken, bommar och cavaletti
fredag Sthlm horse show för mig, newton vilar.
lördag Kommunikation, lek.
söndag Löshoppning i Risets Ridhus.

Verkar som att det inte blir så mycket ridning denna vecka, bara måndag och torsdag, och barbacka på onsdag. Men det är inte bara ridning som är träning. Och vi behöver nog lite variation nu. Dock blir det ingen uteritt ser det ut som :(

Horse show

För nu har jag och mamma beställt biljetter till sthlm horse show på fredagen!
Så nu blir det att se på Agria cup, JF Pignon och islandshästtävling, och självklart annexet!!!

Clinicen med pignon och annexet längtar jag mest efter.
Hoppas jag hittar några fynd och att showen ger mig inspiration och lära.

Finns massor jag vill ha och ska kolla efter i annexet, Säg något man inte behöver?

Skogstur och klättring.

Idag red jag på morgonen, red ut i skogen själv. Såg inte en enda människa eller bil. ganska skönt ändå. Men efter en stund började det regna :( Men annars var det en okej ridtur, lite klättring och så, men lite ovillig i början av backarna. Och inte så jätteframmåt i galoppen som han brukar vara ute. Jaja, vi skyller på att han var morgontrött :)

Grupp promenad

Igår red jag ut, mamma och hundis följde med, travade  och tog nån galopp på ängen, sen fortsatte vi och passerade lottas stall, då var lottas mamma påväg ut på promenad med Baldur, och hennes dotter med hund. Så vi gick i ett gäng på promenad, trevligt, och lite kul för newton med sällis av baldur. Så de blev mest skritt-tur, men det gjorde inget.

Hjälp oss.

Har inte träffatr newton sen tisdags morgon, äntligen fick jag pyssla med honom, har blivit långa jobbdagar och därför åkte jag inte hem. Red också ett lättare ridpass i paddocken, gick sådär, lite trög och bekväm som vanligt, men i helegn ska jag rida ut, både lördag och söndag.
Det är så tråkigt att rida honom på banan när han är trög och ovillig, han tycker ju inte de är nå kul, å då tycker inte jag heller det, blir bara irriterad över min stackars häst. Mina tankar går i hur jag ska göra, ändra foder, byta bett och sadel, rida för tränare, lämna bort honom på tillridning, byta bort mig... Ja faktiskt, det är ju nått, och antagligen är det fel på mig efetrsom jag rider.
Och jag har mest ridit pigga och heta hästar, och jag är inte van hästar som är lite tröga, så jag rider väl kanske fel. Tex så blir det att jag inte hållar i tyglarna knappt, efetrsom jag fått sitta och hålla i heta hästar, och nu är inte fallet så och då tappar jag tygeln helt istället.

några förslag eller idéer??

vi vill ha kul tillsammans!

Swarowski-pannband

Nytt Pannband hos hööks med äkta vita swarowskistenar, det står att det ska vara 3 rader med stenar, men jagtycker det ser ut som 4 ?
Jaja jag tyckte iallfall att det var fint, även fast jag inte är så stort fan av diamanter och bling-bling på hästarna. Men det här var fint när det var vitt. Tycker verkligen inte om de med färger. Men det är bara min åsikt :)
Vad tycker ni?

Det här kostar iaf 599 kr på www.hooks.se


Vatten.

glömde skriva igår att jag tvättade av honom  lite med vatten för han var svettig, och han sa ingenting :D så jag fortsatte även med vatten och såpa, sen med vatten för att få bort såpan. Tog även man och svans. Snart kan jag spola vatten på han, nu funkar ju vatten och svamp iallfall, de var ju livsfarligt i somras.

Imorse vid sju var jag i stallet och longerade newton inspänd i ca 30 min. Gick bra och han var lydig och så men lite slapp i galoppen.
När jag kom till stallet sov newton fortfarande, sötis, såtände jag lyset så han reste sig och var aldeles sömnig i ögonen, jättesöt var han :) dumma jag som väcker honom.

Har varit med Roger idag, sko sko sko hästar. Slutade för typ en timme sen.

Seg påni.

Idag red jag i paddocken med sporrar och spö. Och tänk er att han blir så jävla envis och grinig när man har sporrar, så han stannar när man skänklar på lite för han är trög. Och går inte fram förens man använder pisken, verkar som man måste ha spö på honom, jag som försöker använda spöt så lite som möjligt.
Trodde han skulle ha energi nu när han inte blivit riden sen i onsdags. men nej.
Blir så trött ibland, orkar inte sitta och skänkla på och bli arg. de är inge kul :(
Jag som är van hästar som man får bromsa och lugna. Traven är det inga fel på, skritten blir lite hängig och seg, korta steg, galoppen är svårfattad och saktar av efter ett varv typ.

några tips för en piggare häst utan havre?

Imorgon ska jag vara med hovslagaren på praktik, var ju ett tag sen jag var med han nu, måste komma igång med hovslagningen igen nu känner jag.

Tränings-schema vecka 47

måndag Rida paddock
tisdag longera inspänd
onsdag Rida
torsdag vilodag
fredag Dressyr
lördag Uteritt
söndag Uteritt

Kan bli vissa förandringar, då jag inte vet schemat och när jag kommer hem.


Löshoppningen

Japp löshoppningen igår gick bra,  och det var inte självaste löshoppningen som var viktig, utan att få komma ut och bli van andra hästar och så. allt sånt gick bra. Och han var lite bekväm i hoppningen :P, men han hoppade villigt utan att riva eller vägra och hade öronen frammåt hela tiden :)
Så vi sluta efter några hopp, det var liksom en bra inställning ändå, även om man kanske hade vela ha lite mer bjudning.



Idag blev det vilodag igen :/ Och magen har blivit stor idag.

Natti.

Nu måste jag gå och lägga mig, så jag laddar upp bilderna på newton från löshoppningen imorgon och berättar hur det gick. Ska iväg imorgon så jag funderar på att rida newton på morgonen, vi får se.

Godnatt

Snö!

DET SNÖÖÖAR MASSOR, OCH ALLT ÄR VITT VITT VITT :D:D:D:D

Igår löslongerade jag newton i kanske 10-15 min. Och sen karva jag lite i hovarna bak, klippte inget utan vara tog ur lite i sulan. Idag ska vi löshoppa i ridhuset, det ska bli kul, hoppas jag :)


Lektion på Lagos.

Idag var vi med skolan på Falu RK hela dagen, skötta stallet och gosade med shettisarna. red en ny häst som hette Lagos. Han kändes som en travare i början, sprang och gapade med käften och nosen rakt fram och lång hals. verkligen sökte sig bort från det jobbiga. Han var jobbig att rida i början och jag ville bara kliva av. Men sen kom jag på att på böjt spår, med ledande tygel och inner skänkel slappnade han av och sökte sig nedåt och var mycket mer arbetsvillig. Och jag gjorde lite volter då och då för att få han att slappna av och komma i bättre form. Tillsut gick han även bättre på rakt spår och flyttade sig fint för skänkel och var väldigt lättsam. Dock vred han lite på huvedet ibland. Annars var han frammåt och fin, kunde dra iväg lite ibland. Vi red utan stigbyglar för att komma ner i sadeln och tränade på skänkelvikning.
Fick även mycket beröm i slutet av läraren och att jag satt som en KUNG i sadeln! Det gillade jag att höra :)

Jag älskar när man vinner över sig själv när man tror att man inte klarar av hästen, man vinner ju också över hästen, man blir ett team och hästen blir mer samarbetsvillig och går mer frammåt nedåt. :)

Sandbackarna.

Igår onsdags slutade jag tidigt och red ut för första gången själv med honom, utan mamma eller nån. Vi red till sandbackarna och tränade upp och ner i alla gångarter. Lite kondition och ryggträning. Allt gick super! perfekt frammåt häst, och snäll och trafiksäker, inga farliga saker. Duktiga häst :)
De enda som var var att han bara fattade höger galopp varje fattning, men tillslut fick jag iallfall en vänster.
Härlig ridtur!!

Envis som en åsna.

www.Dåliguppdatering.se men nu kommer det. I förrgår, tisdags, red jag dressyr, med sporrar, det mesta gick finfint och jag kunde hålla honom i munnen, jag kortade, längde, höll i, mjukna. men galoppen var inte så bra. Och delar av hanteringen var en katastrof, tex när jag satt på mig sporrarna satt jag på huk framför honom, jag tillslut slog han till mig med framhoven, inte jättehårt men. Dåligt beteende iallfall så jag blev arg och slog tillbaka och vred om snoken på honom. Och efter ridpasset stod det en höpåse i stallgångel som han tog tag i och rog en tugga och höll även i påsen och vägrade släppa och ruskade om så halva hö var i stallgången. Och när jag sopade runt honom vägrade han flytta bakdelen när jag bad honom om det. Så jag fick trycka bort honom med kvasten allt vad jag hade, snacka om att han inte var arbetsvillig och samarbetsvillig, men jag kämpade på och träna flytta han fram och tillbaka tills han tillslut flyttade sig bara jag peka. dryga envisa häst!

Godnatt.

Hinner inte skriva idag, för nu måste jag lägga mig.
Var i skolan idag och hade häst hela dagen, men gjorde inget.
vi gick igenom skänkelvikning.

Fråga...

Jag har en fråga till er angående foder..

-Har ni analys på erat hö?
-Vad får era hästar för krafftfoder?

Tränings-schema v.46

måndag: Bommar "hoppning"
tisdag: Dressyr, korta, länga, halta, rygga
ondsdag: Fortsättning dressyr, flytta undan skänkel, piggare galopp.
torsdag: Uteritt
fredag: Vila
lördag: Löshoppning i ridhuset
söndag: Uteritt

Hopp.

Red på banan idag. La ut ett hinder längs långsidan och en bom mitt i (snett igenom). Så nu har vi hoppat för första gången med ryttare i galopp. nämligen 40 cm, haha!! Han kom lite fel och långt ifrån så det blev ett jättelångt hopp första gången, men det gick bra. Kul att han vill iallfall :)
Att galoppera snett igenom är svårare och han saktar av till trav mitt i.
Försökte få honom att galoppera på lite mer. Gick sådär.

Skruvade i brodden som han tappat idag också, det var på tiden!

Transporten kostade...

Rätt svar var 26 000 kr.

det är 9 st som har gissat, och fem av er har gissat högre, och tre under. Vilket måste betyda att transporten var billig? Ja enligt mig så tyckte jag att de var ett bra pris för en fräsch Boj Bravo med sadelkammare och garderob.

På annonsen var priset 30 000kr men vi fick den billigare även fast det ringt massor på den. Någon hade tom budat 35 000, men han hade paxat den åt oss.

Den som gissat närmast var http://peplis.blogg.se/ som gissade på 30 000kr.
På fyra tusen kronor ifrån. Grattis till hederspriset!
Hon har en fin bloggdesign och skriver om både hästar och sin vardag.
snygg är hon också, besök henne :)

tyvärr har jag inget bättre pris. xD

Och där var "tävlingen" avslutad!



Jag är nöjd :)


Uteritt.

Idag red jag ut i skogen, var borta 1,5 timme. Allt gick super. Lite backar blev det.
Mest skritt men även trav och galopp.
Inte så krävande pass, vilket uteritterna inte brukar bli.
De blir mest jogging och en härlig tur.
Men han lyssnar inte lika bra på att fatta vänster galopp ute i skogen.
Vi får träna upp vänstern lite mer, han har lättare för höger.

GISSA!!

Glömm inte att gissa priset på transporten!!
sista dagen idag, ikväll kommer resultatet och vad vagnen kostade mig.
Närmast gissat vinner!!

Premiär Ridhus

Hann inte sätta mig vid datan alls igår.

Vi var iallfall till Ridklubben, lastningen gick utmärkt både dit och hem, gick in och stannade. Jag behövde bara gå bredvid, inte smacka eller nått. LÄTTLASTAD HÄST :D
När vi kom fram och lastade ur tittade han på alla hästar i hagarna och i uteboxarna, han gnäggade inte ens, jag hade förväntat mig att han skulle dra mig och springa till alla hästar och hingsta sig. men de gjorda han inte, han såg mest förvånad ut. Shockad. värsta hästparadiset :P
Så jag gick runt lite med honom sen gick vi in i ridhuset och ledde runt han. När han såg sig själv i spegeln gnägga han och reste på sig lite, haha. snygging tänkte han nog :P
Efter att vi gått några varv var han helt avslappnad, så longerade jag honom några varv, jag trodde han skulle vara pigg men nej :P
Sen kom vicky in med sina hästar, Carismo som Malin red och vicky longerade åringen. Newton brydde sig inte så mycket, sen ställde jag on honom i en utebox medans jag gick och anmälde mig till löshoppningen på lördag. Sen åkte vi hem, så allt gick verkligen SUPER!! Bara dit att rida nu typ.

Jag är stolt över Newton som bettedde sig så bra och lyssnade på mig.

Som pappa sa: Bara han är med dig emma så är han trygg.

Och ja han vet nog att de är jag som är ledaren nu.

Snö, styltor och stöd i munnen

Snön har kommit, och den ligger kvar här i mora, även fast det regnar och är plusgrader. Så paddocken var töig och newton fick styltor idag. så jävla jobbiggt de är :( han snubblade flera gånger i början, men om jag höll upp huuvet och skritta på honom så gick det bättre. Tränade på att korta och länga honom i traven, det gick finfint! tog nån galopp också. Försökte få honom att ta mer stöd i munnen, och jag skulle hålla i tyglarna bättre. Och vi gjorde nog lite framsteg där, kunde även hålla i honom i galoppen. Fast dock känns inte traven lika avslappnad när jag håller i honom. men man kan ju inte rida runt med slappa tyglar i dressyr eller hopp. visst hade det vart kul med western, men jag kan inte det så mycket. så vi börjar med dressyren.

Vet ni någon bra övning som får hästen att ta mer stöd i munnen och för mig som ryttare att hålla i?
något speciellt bett? hade tredelat idag.
Jag tänkte att de här med att korta och länga skulle vara bra, vilket de verkar som att de funka.


Dagens.

Emilia red idag, och det hade gått bättre än sist, han var piggare, hon red på åkern och i paddocken med lite bommar och "koner". Kul att de gick bättre :) Mer än så vet jag typ inte. :)

det har snöat idag! :D

Löshoppning.

Igår löshoppade jag och emilia newton. Började med kombination och kryss för att komma igång, sen höjde jag till 90 - 95 direkt.  För att han hoppar bäst i början, sen blir han segare. Men sprången såg bättre och bättre ut, så då nöjde vi oss efter några språng och han fick hoppa studs ett par gånger. Och hoppade över tunna ett par gånger :D utan problem, han stannade bara luktade på tunnan och hoppade jämfota över den, nästa gång hoppade han utan att bry sig. Spännande nsta helg när det är löshoppning på klubben :P

Bra att veta.

Just ja, kanske ska säga att tävlingen avslutas på söndag då jag berättar vem som gissat närmast, så därför kan jag inte säga just nu hur bra/dåligt ni gissat :) Men kolla in på söndag vem som vann...

Lycka till!

Tråkmånsar.

Har inget bra inlägg att komma med idag, men glömm inte tävlingen! Kom igen och gissa nu dååå!
http://newtonochjag.blogg.se/2009/november/hasttransport-tavling-och-info.html


träningsschema vecka 45

måndag: Galoppträning på volt
tisdag: Vila
onsdag: Löshoppning
torsdag: paddocken träna korta och länga
fredag: bommar
lördag: Åka till ridhus för första gången
söndag: rida ut

Höbrist.

Jag och pappa har varit på höjakt idag. Alla bönder i mora har inte mer hö än till sig själva. Dålig sommar. Och jag har inte mer än 2 veckor frammåt. Eller jo jag har de vi tog i stugan, men jag vill gärna blanda det med annat hö. Då det är något brunt, men luktar gott och är inte för torrt. Bonden Kurt har godkänt det.
Men lite hö måste jag få tag i, ska fråga en vid mammas jobb.

hoppas att det finns.

Tredelat.

skrev nyss ett inlägg, men internet dog, så jag gör om det, kortfattat denna gång.

Red med dressyrsadeln i paddocken idag, provade tredelade bettet, kändes sådär. Kändes som jag inte fick nått stöd i munnen. Men vi ska prova det lite mer och bli van det.
Övade på galopp på volt, fick bra men i slutet blev han trött, vilket var meningen, vägrade galoppera men jag var envis.
Han fick gå in redan kl 5. för att jag inte hade tid att gå till stallet igen, och för att det började regna och blåsa efter ridningen, så han fick stanna inne och käka kvällsmat eftersom han var svettig.

Hästtransport - Tävling och info

Ja jag köpte ju en hästtransport för 2 veckor sen. med hjläp utav min lilla information och bilder ska ni nu gissa hur mycket den kostade, den som kommer närmast vinner. Dock har jag inget bra pris på gång, förutom hederspriset och länk i vinnar inlägget.  

Hästtransporten:
Boj Bravo S 1994
Boggi
Sadelkammare och garderob
sommar och vinterdäck
panikbommar
liten spricka i taket och slitna sommardäck.
Ingen rost och fint golv, knappt sliten gummimatta.
älskar de mjuka bomskyddet och på väggarna.



     

Vad kostade den? Hur mycket tycker ni den är värd?

Halvår

Igår var det ett halvårsen jag köpte Newton, och idag är det ett halvårsen han flyttade till mora.

<3

Färdigt för idag.

Hejsan, jag har redan gjort klart stallet och ridit idag. Red ut en sväng, lite nya stigar. Gick bra, men det är kallt och ganska hårt underlag, så jag galopperade inget idag heller, galopperade senast uppsuttet i torsdags. Jaja Imorgon ska jag galoppera, och prova nya bettet jag köpte av Vicky. Får se hur han går på tredelat.
Det var ett globusbett, tredelat som sagt. Helt nytt! orginalpris 210kr, jag fick det för 50 kronor :)

Glömde säga igår att när jag red barbacka och ställde honom och fixade så tuggade han på bettet ganska ofta :)

RSS 2.0